Nem kellett nekik az Oscar-díj
Vannak olyan szerepek, amelyekről utólag derül ki, hogy az Oscar lehetőségét hordozták magukban. Íme, amiket visszautasítottak a sztárok.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywoodban minden komolyabb színész az arany szobrocskára hajt, hiszen a szakmában ez olyan elismerésnek számít, amire mindenki vágyakozik. Ráadásul nem csupán az elismerés, hanem a gázsi nagysága is függ attól, hogy ki mennyire profi - és hány Oscart tudhat magáénak.

Ám siker ide, csillogás oda, a legnagyobbakat is cserben hagyhatja az a bizonyos hatodi érzék. Az alábbiakban összegyűjtöttük azt az öt szerepet, mellyel Oscar-díjat söpört be a karaktert megtestesítő színész, ám eredetileg nem őt szánták arra a szerepre.

Kate Winsletnek és Julia Roberts-nek sem kellett

Gwyneth Paltrow a Szerelmes Shakespear című filmben nyújtott alakításáért vihette haza a szobrocskát. A film készítői azonban nem őt szánták a szerepre, hanem elsősorban Kate Winslet-et és Julia Roberts-et, ám mindketten visszautasították a felkérést. Hála nekik, a törékeny szőkeségnek jutott a szerep, aki nemcsak a sikert könyvelhette el a filmben nyújtott alakításáért, hanem egy arany szobrocskát is hazavihetett érte.

Michael Douglas hasonló helyzetbe "keveredett" azzal, hogy az 1987-ben készült Tőzsdecápák főszerepéről az arra eredetileg kiszemelt Richard Gere lemondott. Gere-rel szemben, aki könnyed eleganciával, ám annál hiányosabb megérzésekkel átlépett a forgatókönyv felett, Douglas látott benne fantáziát, melynek köszönhetően nemcsak a karrierje
terelődött végleg a helyes mederbe, hanem az Oscart is elnyerte.

Hasonlóan hozott Oscart Angelina Jolie-nak 1999-ben az Észtvesztő, amelynek alkotói azonban az eredeti tervek szerint a szerepet Samantha Mortonnak szánták. Az önéletrajzi ihletésű film, amely egy bolondok házában játszódik, főszerepét Winona Ryder játszotta, a legjobb női mellékszereplő díját pedig Jolie-nak hozta meg.

A Lesz ez még így se című film megjelenésének évében nyolc jelölést kapott, végül pedig három Oscar-díjat nyert meg, köztük a legjobb női főszerepét. Helen Hunt volt a szerencsés, aki Jack Nicolson oldalán játszhatott, de csak azért, mert Melanie Griffith továbbpasszolta a szerep lehetőségét. Melanie részéről csúnya hiba volt ez, hiszen bár hosszú pályafutása alatt számtalan jelölést tudhat a magáénak, az Oscart még egyetlen alkalommal sem vehette át.

A már-már klasszikusnak számító Bárányok hallgatnak című film körül hasonló tévedések születtek. A főszerepre eredetileg Sean Connery-t szánták volna a produkció készítői, és bár a történet és a forgatókönyv frenetikus volt, Sean átpasszolta azt Anthony Hopkins-nak, aki azonban pillanatok alatt híres lett a szerepnek köszönhetően.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nemcsak az Oscart zsebelhette be, hanem a film következő két részére is őt szerződtették le, ami óriási kasszasiker lett mindkét alkalommal. Nem mellékesen ugyanezen film női főszerepére Michelle Pfeiffert kérték fel, ám ő könnyedén átpasszolta a szerepet kolleganőjének, Jodie Fosternek, aki Hopkins-hoz hasonlóan szintén hatalmasat nyert a szereppel - többek között egy arany szobrocskát.

Ezt is szeretjük