Botrány a palotában! Vilmos és Katalin miatt veszekszik a család
Vilmos és Katalin megharagították a királyi családot, amikor kitiltották őket a keresztelőről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő egy hatalmas követ dobott a palota állóvizébe, amivel bizony magukra is haragították a családot.

Fiuk, György herceg október 23-án esedékes keresztelőjének vendéglistájáról ugyanis kihúzták Anna hercegnőt és Zsófia wessexi grófnét, mondván, csak meghitt családi ceremóniát szeretnének.

Megsértődött a család

A Buckingham-palota hivatalosan nem volt hajlandó kommentálni a híreket. Azt elismerték, hogy valóban számos főúri méltóság kimaradt a meghívottak közül, így a királynő egyetlen gyermeke sem kapott meghívót, természetesen a nagypapán, Károly hercegen kívül.

Vilmos herceg és Katalin nemcsak ebben szakítottak a hagyományokkal, de a keresztelő szokásos helyszínét - a Buckingham-palota zeneszobája - is megváltoztatták, és inkább a St. James-palota kápolnáját választották, mert szerintük az sokkal meghittebb.

A palotához közeli források szerint Anna hercegnő és Zsófia grófné is teljesen kiakadt, amikor megtudták, nem szívesen látott személyek a kis herceg keresztelőjén, miközben Katalinék számtalan barátjukat meghívták az eseményre.

Változott a helyszín is

A Kensington-palota csupán annyit közölt, hogy az esemény előtt pár nappal nyilvánossá teszik a meghívottak listáját, valamint azt is, a jelenleg még versenyben lévő hat keresztszülő közül végül kire esett a választás.

Az angoloknál természetesen már erre is lehet fogadni, fej-fej mellett van Harry herceg és Vilmos herceg legjobb barátja, Jamie Lowther-Pinkerton, de szorosan a nyomukban halad Thomas van Straubenzee és az egykori királyi dada, Tiggy Legge-Bourke is.

A helyszín megváltoztatása sem véletlen: ebben a kápolnában ravatalozták fel ugyanis 1997-ben Diana hercegnőt, Vilmos édesanyját a tragikus halálát követően, a család és a barátok itt vettek tőle örök búcsút, még mielőtt a Westminster-apátságba vitték volna.

Ezt is szeretjük