Vilmos herceg így próbálta megakadályozni Harry és Meghan esküvőjét: nem örült a házasságuknak
Vilmos herceg nem örült annak, hogy Harry ilyen gyorsan megházasodott.

vilmos-meghan-harry-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Harry herceg elmérgesedő viszonyát dolgozza fel egy új botránykönyv a Battle of Brothers, azaz a Testvérek harca címmel, amit Robert Lacey, a királyi család hivatalos önéletrajzírója készített.

A kiadvány október 15-én jelenik meg, az előrendelések alapján Angliában már most bestsellerré kiáltották ki a kötetet. A The Daily Mail exkluzív interjút készített a múlt héten a szerzővel, sőt még a könyv egyes részleteihez is hozzájutott, kiderült, Vilmos mindent megtett annak érdekében, hogy lebeszélje öccsét a házasságról.

Vilmos nem akarta, hogy Harry és Meghan összeházasodjon

Az már alapvetően köztudott volt, hogy Vilmos és Katalin ellenezte Harry házasságát Meghannal. Sussex hercege és hercegnéje 2016 nyarán szerettek egymásba, pár hónap után Harry elérkezettnek látta az időt, hogy bemutassa választottját a családjának. Károly herceg és Erzsébet királynő is szívesen fogadta Meghant, Vilmos viszont nem.

vilmos meghan harry
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Sőt, Katalin és Meghan viszonya is teljesen normálisan indult, a könyv szerzője megjegyezte, az tény, hogy nem váltak legjobb barátnőkké, de kellő tisztelettel közeledtek egymás felé. A két testvér viszonya viszont nagyon elmérgesedett, mert Vilmos aggódott amiatt, hogy öccse elsieti a dolgokat, hiszen alig két év ismeretség után tűzték ki az esküvői dátumot. Cambridge hercege közel egy évtizedet várt azzal, hogy feleségül vegye Katalint, mert tudatosan tesztelte, hogy tényleg ő a megfelelő választás számára. Ez a fajta tudatosság Harryben nem volt meg, ennek tényét bátyja nem tudta megemészteni.

Vilmos először egyedül próbált hatni testvérére, de Harry megsértődött rá, sőt egyenesen támadásnak vette azt, hogy a testvére le akarja beszélni a házasságról, és fájt neki, hogy miért nem tud örülni a trónörökös a boldogságának. Cambridge hercege ezután megkérte Diana hercegnő testvérét, Charles Spencert, hogy beszélgessen el unokaöccsével, hátha ő tud hatni a makacs hercegre.

Charles Spencerben látta Vilmos a reményt.
Charles Spencerben látta Vilmos a reményt.
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

Charles azt mondta Vilmosnak, meglátja, mit tehet az ügy érdekében. Végül ő is elbeszélgetett Harryvel, ez viszont olaj volt a tűzre. Továbbra sem volt hajlandó arra, hogy lassítson, bár a nagybácsijára nem haragudott, az egyáltalán nem tetszett neki, hogy Vilmos beleráncigált a konfliktusukba egy ártatlan családtagot.

Robert Lacey szerint ez volt az a pillanat, amikor a testvérek kapcsolata csak még rosszabbra fordult, bár történtek azóta békülések, de a köztük lévő harag és bizalmatlanság a mai napig nem múlt el.

Harry és Meghan montecitói otthona

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű házba költözött Harry és Meghan 2020 nyarán.

Ezt is szeretjük