Vilmos és Harry kapcsolata rosszabb, mint gondolnánk: a hivatalos önéletrajzíró mindenről kitálal
Vilmos és Harry kapcsolatára kiéleződve készült el egy újabb botránykönyv.

harry-és-vilmos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos és Harry herceg testvéri kapcsolata sokáig nagyon szorosan működött, szinte öröm volt a két testvér közös, vicces fotóit nézni. Látszott, mennyire nagy a szeretet és a tisztelet közöttük. Sajnos az utóbbi években megromlott a viszonyuk, akkor kezdtek erről először írni a bulvárlapok, amikor a képbe került Meghan Markle. Sussex hercege 2019 őszén vallotta be, hogy testvérével más utakon járnak, és mint mindenkinek, nekik is vannak jobb és rosszabb időszakaik. 

Bár májusban Katie Nicholl bennfentes elárulta, hogy a testvérek kibékültek, ehhez kicsit közrejátszott Károly herceg pozitív koronavírustesztje is, a sajtóban továbbra is jelentek meg olyan cikkek és nyilatkozatok, amelyek alapján arra lehetett következtetni, hogy nem olyan a viszonyuk, mint régen. Erre kiváló példa Harry 36. születésnapja, az Amerikában élő herceget online, videóhívás keretében is felköszöntötték, ám a beszélgetésbe csak Károlyék és Erzsébet királynőék csatlakoztak, Vilmos és Katalin viszont nem. A hercegek megromlott viszonyával egy hamarosan megjelenő botránykönyv is foglalkozni fog, amelynek szerzője, Robert Lacey adott exkluzív interjút a The Daily Mailnek.

Vilmos és Harry kapcsolata rosszabb, mint gondolnánk

Robert Lacey a királyi család hivatalos önéletrajzírója, számos könyvet írt már a családtagokról, emellett a Netflixen futó, a család életét bemutató The Crown, magyar címén A korona forgatókönyvíróit is segíti rendszeresen a bennfentes infókkal. A férfi új könyve, a Battle of Brothers, azaz a Testvérek harca október 15-én jelenik meg, bár még csak előrendelni lehet, de az Amazonon már most bestsellernek számít a kötet.

Ez a kép 2017-ben készült a testvérekről.
Ez a kép 2017-ben készült a testvérekről.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

- Amikor elkezdtem a hercegek feltételezett viszálya után kutatni, nem hittem el, amiket róluk írtak. Azt hittem, hogy az újságok csak felfújnak egy olyan dolgot, ami a valóságban nincs is. Nem akartam elhinni, igazság szerint, szerintem egyikünk sem. Pedig a leghatározottabban létezik. Valójában rosszabb, mint bárki gondolná. Néhányan persze erre azt mondják: "jaj, ez nem számít, majd úgyis elmúlik mindenféle komoly következmények nélkül." De tíz év múlva nem ezt fogják mondani a történészek - vallotta be Lacey a beszélgetés során.

A férfi Vilmos és Harry rossz kapcsolatát két olyan komoly történéshez hasonlította, ami végérvényes változásokat hozott a monarchia életébe. Az egyik az volt, amikor Erzsébet királynő nagybátyja, Eduárd király lemondott a trónról csak azért, hogy feleségül vehesse az elvált, amerikai asszonyt, Wallis Simpsont. Így a királynő édesapja, VI. György lett az új király. A másik hasonlata Diana hercegnő halála volt, ami szintén nagy traumát okozott a családnak. A szakértő szerint itt az idő, hogy pozitív irányba terelődjenek a dolgok, de sajnos a palota jelenleg nem ezen dolgozik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár a könyvéből nem idézett, és nem is akarta értelemszerűen lelőni a poénokat, de azt elárulta, hogy a két testvér harca sokkal előbb elkezdődött, mint ahogy azt a sajtó kommunikálta. Elárulta azt is, hogy rengeteg ember segített neki, hogy hitelesen megírja a valóságot a testvérekről, értelemszerűen neveket nem mondott, és a könyvben sem fog említeni, nehogy az illetőt kellemetlen helyzetbe sodorja.

- Nem volt hiány olyan emberekből, akik valóban beszélni akartak, mert ez egy olyan kérdéskör, ami óriási aggodalomra ad okot.

A botránykönyv írója, Robert Lacey Diana hercegnő testvére, Charles Spencer társaságában látható itt.
A botránykönyv írója, Robert Lacey Diana hercegnő testvére, Charles Spencer társaságában látható itt.
Fotó: Dave M. Benett / Getty Images Hungary

Szerinte számít, hogy a két testvér viszonya rendeződjön, mert a modern monarchia alapját ők ketten alakítják, és minden a szoros kapcsolatukra alapszik. Úgy véli, nagy problémát okozott Vilmosnál és Harrynél az, hogyan kezelik a második szülötteket.

- Ez történt Margit hercegnővel és András herceggel is. Ez a klasszikus örökös és a "tartalék" esete. Egyszerűen nem tudják, mit kezdjenek az örök másodikokkal.

A hercegek rossz tulajdonságairól is elárult pár szót, Vilmos, bár nagyon kötelességtudó, a nagy gond vele az, hogy borzalmasan rossz természete van. Harryt szerencsétlennek és sérültnek ábrázolta, aki Meghanban találta meg a menekülőútját.

Katalin összeöltözött a gyerekekkel

Képes összeállításunkban megnézheted azokat a pillanatokat, amikor Katalin összeöltözött gyermekeivel.

Ezt is szeretjük