Kanárisárgában tündökölt Uma Thurman - Így búcsúztak a sztárok Cannes-tól

Vasárnap véget ért a cannes-i filmfesztivál.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma befejeződött a közel két hete tartó 67. cannes-i filmfesztivál. Magyar sikernek is örülhettünk, Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje fődíjat nyert kategóriájában. Az Arany pálmát egy török alkotás, a Téli álom kapta. Török film 1982 óta nem kapott fődíjat Cannes-ban. Akkor Serif Gören és Yilmaz Güney rendezése, Az út című dráma győzött. A kortárs Törökország ellentmondásairól szóló Téli álom - amely pénteken elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját is - három Csehov-novella feldolgozása alapján született. 

A legjobb női alakítás díját Julianne Moore, a Maps to the Stars, a legjobb férfi alakításét pedig Timothy Spall, a Mr. Turner főszereplője kapta a Jane Campion vezette zsűritől. A színésznő, a kanadai David Cronenberg első, Amerikában forgatott filmjének szereplője nem volt jelen a díjátadó ceremónián. Mike Leigh brit rendező J.M.W. Turner világhírű festőről szóló portréjának címszereplője, a karakterszínészként ismert angol Timothy Spall meghatottan vette át a díjat, s eleinte nem is akarta elhinni, hogy őt szólították.

Uma Thurman volt a zárónap sztárja, megemlékeztek ugyanis a 20 éve bemutatott Ponyvaregényről is, valamint a színésznő adta át a díjakat is. 

Nézd meg a sztárokat Cannes-ban!

Cannes legszebb ruhái

Szebbnél szebb uhákban vonultak fel a sztárok a cannes-i vörös szőnyegen. Összeállításunkban megnézheted a legdögösebb sztárokat!

Ezt is szeretjük