Így néznek ki most a Twin Peaks bombázói

Majdnem húsz év telt el a kultikus sorozat vetítése óta, de vajon mi lett azóta az akkor bálványozott színésznőkkel?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Twin Peaks a kilencvenes évek egyik legsikeresebb sorozata volt, melynek középpontjában Laura Palmer hidegvérű meggyilkolása állt. A brutális bűnügy felgöngyölítésével Dale Cooper különleges ügynököt bízták meg, aki a kisvárosba érkezése után egyre meghökkentőbb és bizarrabb események középpontjába került.

A nyomozónak idővel rá kell döbbennie, hogy Twin Peaks-ben semmi és senki sem az, aminek látszik, arról nem is beszélve, hogy Laura Palmer gyilkosát megtalálni korántsem olyan egyszerű feladat, mint az első pillantásra tűnt.

Sheryl Lee

Nézők milliói borzongtak össze, amikor a sorozat első epizódjában a Jack Nance által alakított Pete Martell horgászás közben a hajnali folyóparton véletlenül megtalálta Laura Palmer műanyagzsákba csavart holttestét. A sorozat rövidke, ám annál fontosabb kulcsszerepét a rendező, David Lynch az akkor még szinte teljességgel ismeretlen Sheryl Lee-nek adta. Lynchet korábban annyira lenyűgözte a különleges vonzerővel rendelkező lány, hogy miután zöld utat kapott a széria, írt neki egy másik szerepet is.


Lee így kapta meg Laura Palmer unokahúgának, Maddy Fergussonnak a szerepét, kinek felbukkanása alaposan felkavarja a szereplők érzelmeit.

A most 42 éves amerikai színésznő ezt követően még egyszer eljátszotta Laura Palmert a sorozat előzményeit bemutató Twin Peaks - Tűz, jöjj velem! című alkotásban. Ám hiába a kultikus szerep, Sheryl Lee-nek nem igazán sikerült a későbbiekben befutnia, de egy-egy epizód erejéig feltűnt például a Nyomtalanulban, a Doktor House-ban és a Tuti gimiben. Lee egy rövid ideig David Duchovny-val járt, 2000 őszén pedig feleségül ment Neil Diamond fiához, Jesse Diamondhoz, akivel együtt nevelik Elijah nevű fiukat.

Mädchen Amick

A Twin Peaks női szereplői közül talán Mädchen Amick volt a legnépszerűbb, aki Shelly Johnson pincérnőt alakította a sorozatban. A nézőknek könnyű volt együtt érezniük a szerencsétlen sorsú lánnyal, akit rendszeresen és brutálisan bántalmazott agresszív férje, Bobby.

A gyönyörű színésznő szintén Lynch-nek köszönhetően futott be az álomgyárban, hiszen a Twin Peaks-t megelőzően néhány sorozat- és tévéfilmszerepen kívül nem igazán tudott felmutatni semmit.


A jelenleg 38 éves amerikai színésznő nem volt könnyű helyzetben, miután véget ért a sorozat. Amick egy évtizeden keresztül küszködött, hogy megismételje korábbi sikerét, ám erre csak az ezredfordulót követően került sor. Ekkoriban kapott visszatérő szerepeket olyan népszerű sorozatokban, mint a Szívek szállodája, a Vészhelyzet, a Joey, a Pletyafészek és a Kaliforgia. Amick 1992-ben kötött házasságot David Alexis dalszerzővel, és két közös gyermekük született.

Lara Flynn Boyle

A sorozatban Lara Flynn Boyle játszotta Laura Palmer legjobb barátnőjét, Donna Haywardot, aki képtelen feldolgozni Laura elvesztését, emiatt aztán megszállottan kutatja, hogy vajon ki is lehetett a tettes. Habár Boyle a Twin Peaks előtt már feltűnt néhány filmben, ez a szerep hozta meg számára az áttörést. Érzékeny alakítását szerették a nézők, a jelenleg 39 éves amerikai színésznő a népszerűség ellenére mégsem vállalta el az előzményfilmben való szereplést, ezért a helyére Moira Kelly ugrott be. Lara Flynn Boyle-t a Twin Peaks-t követően leginkább középszerű filmekben láthattuk, melyek közül leginkább a Wayne világa, az Édeshármas és A boldogságtól ordítani emelkedik ki.


Alakításai mellett állítólagos anorexiájával és magánéletével is gyakran a címlapokra került, ám sosem vallotta be, hogy étkezési zavarral küzd. Kóros soványság ide vagy oda, sikerült elcsavarnia többek között Jack Nicholson, Harrison Ford és Kyle MacLachlan fejét is. Kétszer házasodott meg, első férjétől 1998-ban, kétévi házasság után vált el, jelenlegi férjével, Donald Ray Thomas-szal pedig 2006-ban állt az oltár elé.

Sherilyn Fenn

Sherilyn Fenn 18 évesen kapta meg Audrey Horne szerepét a Twin Peaks-ben, feladata pedig nem volt könnyű, neki kellett ugyanis a sorozat egyik legizgalmasabb és legösszetettebb női karakterét megformálnia. Audrey Horne tipikus femme fatale, aki akaratosságának és makacsságának köszönhetően számos sötét titkot leplez le, mindehhez ügyesen használja fel szexepiljét, arról nem is beszélve, hogy megkörnyékezi Cooper ügynököt is.  Fenti kolléganőihez hasonlóan Fenn sem futott be valami fényes karriert a Twin Peaks-t követően, habár több alkalommal találkozhattunk vele a Szívek szállodájában és a Doktor House egy epizódjában.


A 44 éves amerikai színésznő a nyolcvanas évek második felében Johnny Depp menyasszonya volt, akire úgy hivatkozott, mint élete első igaz szerelmére. Sherilyn Fenn egy ideig járt Prince-szel és Barry Hollywood fotóművésszel, aki a Playboy 1990-es decemberiszámában megjelent aktfotókat készítette róla.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

1994 és 1997 között Tolouse Holliday gitáros-dalszerző felesége volt, akitől Myles nevű fia született, jelenleg pedig Dylan Stewart párja, aki Christian nevű fiának az édesapja.

Ezt is szeretjük