A Trónok harca nagy csatája után mindenki erre keresi a választ - Mi kiderítettük

Három karakter sorsa nem derült ki a részből.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vasárnap este bemutatták a Trónok harca nyolcadik évadának harmadik epizódját, ami az évad talán legizgalmasabb része volt, ugyanis 82 percen keresztül élvezhettük az Éjkirály seregének és Deres harcosainak embert próbáló párviadalát. Tegnap este az HBO-n magyar felirattal is megnézhették a rajongók a várva várt részt.

Figyelem: aki még nem látta az új epizódot, az ne olvassa tovább a cikket, ugyanis spoilerek következnek!

Tőlük kellett búcsúznunk az új részben

Sokan elestek a csatában, köztük a legapróbb, legkeményebb kislány, Lyanna Mormont, aki bebizonyította, hogy a Medve-szigeteki harcosok valóban felérnek tíz katonával is. Lyanna férfiakat megszégyenítő bátorsággal küzdött meg a Másokhoz csatlakozott Wun Wunnal, és feláldozta magát azért, hogy legyőzze a Vadak korábbi óriását.

Elhunyt Daenerys Targaryen leghűségesebb tanácsosa, Jorah Mormont is, akit a királynője, egyben szerelme lábai előtt ért a vég - az utolsó leheletéig küzdött Danyért, azonban belehalt a sérüléseibe. Vele és Lyannával végleg kihalt a Mormont-ház.

Theon Greyjoy sokáig nem tartozott a népszerű karakterek közé, de komoly jellemfejlődésen esett át, így megvetett szereplőből hőssé lépett elő, amikor az életét adta fogadott testvéréért, Bran Starkért. Maga az Éjkirály végzett vele, ugyanis ő volt az utolsó védvonal a háromszemű holló előtt.

Elhunyt Edd is, Jon és Sam társa a falról, így trióból duóvá zsugorodott a korábbi varjak csapata. Beric Dondarrion is elhasználta az utolsó életét: mint kiderült, a Fény Ura azért tartotta eddig életben Melisandre által, hogy feláldozza magát a hercegnőért, aki megjövendöltetett: Aryáért.

Arya egymaga legyőzi az Éjkirályt, és megmenti a szeretteit, azonban a csata után is történik még egy haláleset: Melisandre leveszi a varázsnyakláncát, és elporlad - bár ő már az epizód elején közölte, hogy már nem fogja megélni a hajnalt, és be is váltotta az ígéretét.

De mi van Szellemmel, Drogonnal és Rhaegallal?

A legtöbb szereplő sorsa kiderült a rész végén: szerencsére a főszereplők mind túlélték a csatát. Viszont nem derült ki, mi lett Jon rémfarkasával, Szellemmel, és Daenerys megmaradt két sárkányával, Drogonnal és Rhaegallal.

Szerencsére az új rész előzetese erre a kérdésre is választ adott, ugyanis abban egyértelműen kiderül a "kiskedvencek" sorsa: szerencsére mindhárman élnek és virulnak. Reméljük így marad a továbbiakban is.

Így néz ki a Trónok harca Éjkirálya a valóságban

Vladimir Furdik a valóságban szerencsére nem olyan ijesztő, mint az Éjkirály szerepében. Nézd meg, hogy néz ki a pozsonyi színész, aki a főgonoszt alakította!

Coverfotó és ajánlóképek: HBO.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük