A világ 5 legjobban kereső szupermodellje
Smink nélkül!
A Forbes évente összeállítja a legvagyonosabbak listáját. Íme, 5 modell, a hétköznapi valójában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gazdagság és hírnév olyan témák, melyek minden embert foglalkoztatnak: ha van, azért, ha meg nincs, akkor azért.


A Forbes magazin minden évben előrukkol számos, általuk összeállított listával, melyekben a világ leggazdagabbjait gyűjtik össze.

Számtalan válfaja létezik ennek a listának, készült már hírességekről, politikusokról, vonatkoztatták egyebek közt földrészekre, cégekre és az internetre is.

Az idei lista öt leggazdagabb modelljét vesszük górcső alá. Vajon miből tettek szert tekintélyes vagyonukra, és ami még izgalmasabb, smink nélkül is olyan gyönyörűek, mint a kipingált címlapfotókon? Olvasóinkra bízzuk ezen utóbbi eldöntését.

5. Doutzen Kroes

A holland származású 23 éves modell Amszterdamban kezdte karrierjét, majd néhány évvel később már olyan magazinok címlapján pózolt, mint a Vogue, a Time és a Numero.

A szerencséje 2005-ben bejuttatta a Victoria’s Secret angyalai közé, ahol azóta is egyike a legfelkapottabb fehérnemű-modelleknek.

Emellett pedig számtalan világcég népszerűsítő kampányának bájos tartozéka, a szemfülesebbek láthatták már a L'oreal, a Gucci-, a Tommy Hilfiger- vagy éppen az Escada-termékek reklámfotóin.

Becsült bevétele: 6 millió dollár.
Tavaly 1,5 millió dollárral a 14. volt a listán.

4. Adriana Lima

A világ kétségtelenül egyik legbájosabb szüze ironikus módon testével keresi kenyerét.


Pedig a szigorú katolikus neveltetésben részesült, és eredetileg apácának készülő 27 éves hölgy, aki állítása szerint az esküvő utánra tartogatja magát, nem tartja összeegyeztethetetlennek a csipkés alsóneműs fotókat a gyakorló kereszténységgel. Modellkarrierje még 15 évesen szülőországában, Brazíliában kezdődött, majd 1998-ban került be a Victoria’s Secret illusztris angyalhadába, akiknek azóta is dolgozik, természetesen sok más, egyéb kampány mellett. Lima vágyai között szerepel, hogy színészként is elismerjék, ezért színi kurzusokra jár, és igyekszik képezni magát, hogy, ha egyszer kiöregszik a modellkedésből, akkor is tudjon mit kezdeni magával.

Becsült bevétele: 7 millió dollár.
Tavaly 6 millió dollárral a 4. volt a listán.

3. Kate Moss

Talán az egyik legellentmondásosabb modell a már húsz éve a szakmában jeleskedő brit Kate Moss.


34 éves kora és zűrös múltja – esetenként jelene - ellenére még mindig a legmenőbb cégeket képviseli, a Guccitól a Rimmelig, a Dolce & Gabbanától a Versace-ig. Karrierje során több mint háromszáz címlapon pózolt, és attól sem csökkent népszerűsége, hogy rajtakapták már kokainszippantáson, és részegen is nem egyszer tivornyázott már. Az utóbbi időben az egyébként egygyermekes anyuka divattervezéssel is foglalkozik, a Topshopban árult kollekciójának egyes darabjait órák alatt elkapkodták.

Becsült bevétele: 7,5 millió dollár.
Tavaly 9 millió dollárral a 2. volt a listán.

2. Heidi Klum

Úgy tűnik, érdemes Victoria nem is olyan titkos angyalai közé tartozni, hiszen Klum már a harmadik, aki a top ötből eme fehérneműcéget képviseli. A német származású 35 éves sztár – aki nem mellesleg a popénekes Seal felesége és három gyerkőc édesanyja – több vasat tart a tűzben, legalábbis a karrierjét illetően.


A már említett, csipkecsodákra szakosodott márka mellett apróbb filmszerepek, saját parfüm tervezése és magazinfotózások is az elfoglaltságai közé tartoznak. Kiemelkedő bevételéhez jócskán hozzájárul, hogy két műsornak is a házigazdája: a Project Runway című valóságshow-ban dizájnerek mérik össze tudásukat, míg a Germany’s Next Topmodel Németország legrátermettebb leendő modelljeit igyekszik megtalálni.

Becsült bevétele: 17 millió dollár.
Tavaly 8 millió dollárral a 3. volt a listán.

1. Gisele Bündchen

A Brazíliában született szőke szépséget nem sikerült letaszítani a trónról idén sem, és bizonyára sokan irigylik, hogy 28 éves létére ennyi pénzt keres pusztán a kinézetével. Ám a modellszakma nyilvánvalóan nemcsak a szépség diadaláról szól, kell oda jó adag ész is, hogy valaki az élmezőnybe kerüljön, és ott is tudjon maradni.
Az eredetileg röplabdabajnoknak készülő Gisele 13 évesen, édesanyja unszolására iratkozott be egy modellkurzusra – a többi pedig történelem.


Fényes pályafutását többek között számos címlapfotó és temérdek reklámkampány – Dior, Versace, Givenchy, Valentino, Louis Vuitton, Apple, Volkswagen – jelzi.

Ezenkívül Ipanema névre keresztelt flipflop papucsmárkája a világ minden pontján, köztük Magyarországon is népszerűségnek örvend.

Becsült bevétele: 35 millió dollár.
Tavaly 33 millió dollárral szintén az első volt a listán.
Ezt is szeretjük