Véletlenül lőtte főbe magát Terry Kath
31 éves volt
Terry Kath sikeres pályafutásának egy tragikus baleset vetett véget, minek során véletlenül lett öngyilkos.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Terry Kath a hatvanas-hetvenes évek egyik legjobb gitárművésze volt, és alig több mint egy évtizedes pályafutásának tragikusan fiatalon bekövetkezett halála vetett véget. Az 1946-ban Chicagóban született zenész sokrétű tehetségéből adódóan nem csak gitáron, hanem bendzsón, harmonikán és basszusgitáron is zenélt, illetve dobolni is megtanult.

Legfőbb hangszere mégis a gitár volt, a hatvanas évek közepén a Jimmy and the Gentleman nevű bandában elektromos gitáron, a Jimmy Ford and The Executives nevű formációban pedig basszusgitáron játszott. Mindkét együttes tagja volt Walter Parazaider is, aki ebben az időszakban lett Kath közeli barátja, és akivel végül megalapították a Chicago nevű csapatot.

Ügyesen keverte a stílusokat

Első albumuk 1969-ben jelent meg The Chicago Transit Authority címmel. Ezen sok más dal mellett hallható Kath egyik mesterműve, az Introduction is, amely ügyesen vegyíti a jazz, a blues, a salsa, a rock and roll, az acid rock és a pop stíluselemeit. Ugyanerre a lemezre került a Free Form Guitar című hétperces szerzemény, amelyet egy Fender erősítővel és egy Fender Stratocasterrel rögzítettek – habár a borítón Kath egy Gibson gitárt tart a kezében.

A zenei szerkentyűk megszállottjaként lelkesen gyűjtötte a hangszereket, volt időszak, amikor közel húsz gitár büszke tulajdonosa volt. Arról nem is beszélve, hogy Kath egyike volt azon zenészeknek, akik elsőként kezdték el használni Les Paul 1969-es Professional nevezetű gitárját.

Kath – aki alkalmanként énekesként is hozzájárult a Chicago különleges hangzásához – közismerten nagy alkohol- és kábítószer-fogyasztó ember hírében állt. Függősége pedig különösen elhatalmasodott rajta élete utolsó éveiben, bár halálában nem játszott közre addikciója.

Két fegyvert is a saját fejéhez szegezett

1978. január 23-án, a késő délutáni órákban Kath az egyik roadie, Don Johnson Woodland Hills-i lakásában azzal múlatta az időt, hogy egy üres 38-as revolvert szegezett a saját fejéhez, majd többször is meghúzta a ravaszt. Ezt követően egy 9 milliméteres pisztolyt tartott a halántékához, és a ravasz meghúzása előtt azt mondta, hogy ne aggódjatok, nincs megtöltve. Egy golyó azonban a csőben maradt, és azonnal végzett vele.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Terry Kath alig egy hét múlva lett volna 32 éves. A kaliforniai Forest Lawn Memorial Park temetőben helyezték örök nyugalomra. Özvegye, Camelia Emily Ortiz 1987-ben Kiefer Sutherlandhez ment feleségül.
Ezt is szeretjük