Esmeralda, Isaura, Vad angyal és Betty, a csúnya lány

Így néznek ki most!

Kíváncsi vagy, hogy néznek ki, és miként alakult a közkedvelt telenovellák hősnőinek élete?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán kevesen tudják, hogy a szappanopera és a telenovella, bár rokon műfajok a sorozatokon belül, eltérnek egymástól.

A Született feleségek brazil változatában is szerepel Isaura - a sorban a negyedik

A szappanopera kifejezést - angolul: soap opera – olyan szériákra használjuk, amik akár több száz, egymással nem feltétlenül szorosan összefüggő epizódból állnak. Általában az angolszász jellegű családsorozatokra - mint amilyen például a Dallas - alkalmazzák őket. A telenovellák viszont – spanyolul: telenovela – legfeljebb 100-150, egymáshoz történetileg szorosan kapcsolódó, úgynevezett folytatásos részből tevődnek össze, és eredetileg spanyol vagy portugál nyelvűek.

Isaura – Lucelia Santos

A Rabszolgasors című 1976-os brazil telenovella volt az első a hazai műsorszórás történetében. A nyolcvanas évek közepén jutott el Magyarországra, Horváth Jánosnak, a Magyar Televízió akkori elnökének a közreműködésével.
A bűbájos Isaura és a gonosz Leoncio kosztümös meséje rendkívül sikeres volt, egyesek még aláírásgyűjtésbe is kezdtek a főhősnő felszabadítására. De nem csak nálunk hódított a sorozat, hanem Dél-Amerikában, Kínában és a keleti blokk számos országában is.


Lucelia Santos egyébként annak idején hazánkba is ellátogatott, ami különös zavarodottságot váltott ki az emberek többségéből.

Valahogy nehéz volt elfogadni, hogy a képernyő megközelíthetetlen szűzlánya ugyanolyan hús-vér lény, mint bárki más.

Az 1957-es születésű brazil sztárnak egyébként ez volt az első jelentősebb szerepe, amit több telenovella is követett – ezek közül az 1986-os Kisasszonyt szintén sugározta a Magyar Televízió, 2007 óta pedig a Született feleségek brazil változatában játszik.

A Donas de Casa Desesperadas-ban általa kel életre Teri Hatcher brazilosított karaktere, Suzana Mayer. Magánéletéről keveset tudni: annyi bizonyos, hogy egy ideig John Neschling színész volt a férje, akitől 1982-ben fia született. Pedro Neschling szintén sorozatszínészként keresi kenyerét hazájában.

Esmeralda - Leticia Calderon

A Megveszem ezt a nőt bájos szereplője, Leticia Calderon az Esmeralda sorozattal alapozta meg hírnevét, milliók izgulták végig a szelíd vak lány és Jose Armando szerelmi kálváriáját, no és persze egymásra találását. Bár a szépséges mexikói színésznőt igyekeztek filmbéli partnerével összeboronálni, ő mást választott. Marco Lopezzel 1997-ben házasodtak össze, de a széria hihetetlen sikere és az ifjú férj féltékenykedése megviselte a kapcsolatukat, mert két évvel később el is váltak.


2003-ban ismét kondultak az esküvői harangok – ekkor egy ügyvéd, bizonyos Juan Collado volt a szerencsés férfi. Bár házasságuk alatt két gyermekük is született, állítólag már különélnek.

Ami a negyven éves sztár karrierjét illeti, az 1999-es Julieta főszerepének eljátszása után egy időre visszavonult a filmezéstől, azóta többnyire csak epizódszereplőként tűnt fel a képernyőn. Most azonban, hogy kisebbik fia óvodáskorú, ismét filmezik - az En Nombre del Amor című telenovellában, melyet 2008 októbere óta sugároznak, élete első gonosz karakterét alakítja.

Vad angyal – Natalia Oreiro

Az Uruguay-ban született sztár egészen kicsi kora óta színésznőnek készült, végül 1995-ben, 18 évesen kapta élete első komolyabb szerepét, melyet egyre nagyobb és jelentősebb felkérések követtek. Néhány évvel később került a Vad angyal szereplőgárdájába. A macskaszemű szépség hol baseball-sapkás fiúnak, hol bombázó lánynak öltözve őrjítette meg a gazdag és roppant jóképű fiatalembert, akivel egy diszkóban találkoztak először.


Milagros és Ivo szerelmi civódásait és a kapcsolatukat övező bonyodalmakat a magyar nézőkön kívül olyannyira szerette a hazai közönség is, hogy újabb és újabb szereplőket hoztak be, valamint a történeten is számtalanszor csavartak, csak azért, hogy minél hosszabbra nyúljon.

A Vad angyal sikerén felbuzdulva Oreiro igyekezett a zenei karrierjét is fellendíteni: 1999-es debütáló albuma óta még két lemezzel örvendeztette meg rajongóit. Ezenfelül azóta is telenovellákban szerepel, a magánéletében pedig a Greenpeace aktivistája. Bár rengeteg férfi epedezik érte, a 31 éves sztár 2001 szilvesztere óta foglalt, akkor mondta ki ugyanis a boldogító igent az argentin rocksztárnak, Ricardo Mollónak.

Betty, a csúnya lány - AnaMaria Orozco

Hihetetlen, hogy tíz évvel ezelőtt mi végett vállalta el a szépséges kolumbiai színésznő, hogy egy rémségesen ronda, ám kétségkívül szerethető karakter bőrébe bújjon. Ám a modern rút kiskacsa története olyan fergeteges sikert aratott, hogy indulása óta számos ország megcsinálta a maga változatát. Ezek közül a magyar közönség láthatta már a mexikói Lety, a csúnya lányt, a német Lisa csak egy van-t és az amerikai Ugly Betty: Címlapsztorit is.


Az 1973-ban született AnaMaria Orozco már gyerekkorában megismerte a tévésorozatok világát. Első jelentősebb szerepét alig húszévesen, a La Potra Zaina című szériában kapta, ahol egy ártatlan leánykát alakított. A hírnevet azonban kétségtelenül az 1999-es Betty, a csúnya lány hozta el számára.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy három éve főszerepet kapott - különös módon, mint Isauránál említettük, szintén Teri Hatcher karakterét osztották rá - a Született feleségek kolumbiai változatában, az Amas de casa desesperadas sorozatban. A nyúlánk – 183 centi magas – sztár jelenleg második férjével él, közös lányuk öt éve született meg.

OLVASD EL EZT IS!

  • peter gilmore
  • sorozatsztár

Isaura, Leoncio és az Onedin család

Ezt is szeretjük