Farkasok marták halálra a 19 éves Taylor Mitchellt
Taylor Mitchell énekesnőt kedden délután két prérifarkas támadta meg egy kanadai erdőben, a találkozást nem élte túl.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. október 28-án, életének 19. életévében elhunyt Taylor Mitchell torontói énekesnő, akinek debütáló albuma idén márciusban látott napvilágot.


A szerencsétlenül járt leányt a hírek szerint a kanadai Új-Skócia erdejében két prérifarkas támadta meg, és olyan súlyosan megsebesítették, hogy másnap belehalt sérüléseibe.

Mitchell a keddi nap folyamán a Skyline útvonalon indult el a Cape Breton Highland National Parkban, amikor hirtelen két prérifarkas rontott rá.

Egy másik túrázó meghallotta kiáltását, és rögtön hívta a segélyvonalat.

Borzalmakat élt át

Délután negyed négy körül értek a rendőrök a helyszínre, és elriasztották a lány testét marcangoló vadállatokat.

Jöttükre az egyik prérifarkas rögtön bemenekült a bokrok közé, a másikat azonban sikerült lelőni.

Az énekesnőt ezután helikopterrel a halifaxi kórházba szállították, ám sérülései végzetesnek bizonyultak - szerda hajnalban szervezete feladta a küzdelmet.

Az 1990-es születésű Taylor Mitchell kiskorától zenésznek készült, tavaly pedig el is végezte az Etobicoke School of the Arts főiskolát zenei szakirányon. Márciusi debütáló albumát pozitívan fogadták a kritikusok, dicsérve eredetiségét és a stílusok mesteri keverését.

Nyáron fellépett a Winnipeg Folk Fesztiválon, napokkal a halála előtt pedig jelölték a Canadian Folk Music Awards díjára az Év legjobb fiatal előadója kategóriában.

Ígéretes kezdet, szomorú vég

Október 23-án nagy álma teljesült: ekkor vágott bele East Coast elnevezésű turnésorozatába, melynek során Kanada több városában lépett volna fel. Hogy valamelyest kifújja magát két koncert között, a természetszerető énekesnő úgy döntött, túrázik egyet a Cape Bretonban - a nyugalom utáni vágya azonban az életébe került. Egyes szakértők szerint a prérifarkasok nem szoktak falkában támadni, ezért feltételezik, hogy a kérdéses állatok prérifarkas-farkas keverékek lehettek.

Mindenesetre a helyiek szerint nem ez volt az első eset, hogy valakit megharaptak a vadállatok, néhány éve is történt hasonló. Ennek ellenére nem félnek attól, hogy kevesebben indulnak majd túrázni, a Skyline útvonal ugyanis az egyik legkedveltebb azon a környéken.

Ezt is szeretjük