Fotók! Így néznek ki a Született feleségek dögös szinkronhangjai

Hetente halljuk a hangjukat, ismerjük a nevüket, de kik a tévés feleségek mögött rejlő magyar színésznők?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Született feleségek című sorozathoz ritka karakteres színésznőket sikerült összeválogatni. A képernyőn látható amerikai hölgyek ugyanis remekül értik a módját, hogyan szórakoztassák a kanapén tespedő nagyközönséget. Ám jelen esetben a csak a hangjukkal jelen lévő magyar színésznőkről lesz szó, akik legalább olyan szépek, és, ha lehet, még tehetségesebbek, mint tengerentúli kolléganőik.

Susan: Hegyi Barbara

Szinte nem telik el olyan nap, hogy Hegyi Barbara - vagy, ahogy barátai szólítják, Barus - jellegzetesen füstös hangja ne kúszna be a tévénéző ember fülébe. Az 1966-os születésű színésznőhöz ugyanis rengeteg szinkronszerep kapcsolódik, a Dallas Apriljétől a Twin Peaks Donnáján át a Született feleségek Teri Hatcher által játszott Susanjéig. Ám a szőke sztár tehetsége korántsem merül ki abban, hogy hangját kölcsönzi különféle sorozat- és mozikaraktereknek.


A Színművészeti Főiskolán való diplomázása évében, azaz 1989-ben csatlakozott a József Attila Színház társulatához, ahol a közönség megismerhette mind drámai, mind komikusi vénáját. 1996 óta a Vígszínház tagja, ahol jelenleg is hét darabban látható, a Sok hűhó semmiért Beatricéje és a Játszd újra, Sam! Linda Christie-je is általa kel életre. Emellett a filmezés sem idegen számára, a nyolcvanas évektől forgat, manapság pedig olyan nagysikerű játékfilmekben és sorozatokban találkozhatnak vele rajongói, mint a Kik azok a Lumnitzer nővérek? vagy a jelenleg is futó, a Magyar Televízió műsorát gazdagító Életképek. És akkor még nem is ejtettünk szót a Púder című tévéműsorról, melyben hét éven át osztotta meg élettapasztalatait a nézőkkel.
 

Ám, aki sosem néz tévét, az is találkozhat a színésznővel: a budapesti 4-es és 6-os villamos állomásainak nevét ugyanis újabban Hegyi Barbara összetéveszthetetlen hangján hallhatja az utazóközönség. A színésznő immáron második házasságában él, 11 éves kislányát, Rozit is nagy szeretetben neveli. Első párjával, Balikó Tamással 1994-ben házasodtak össze, ám végül elváltak útjaik. Hamarosan azonban megismerkedett Zoránnal, és 2004-ben ki is mondták a boldogító igent. Bár párja 24 évvel idősebb nála, ez nem befolyásolja harmonikus kapcsolatukat.

Lynette: Für Anikó

A magyar ember számára Cameron Diaz, Sandra Bullock, Uma Thurman, no és persze Felicity Huffman színésznőket kitörölhetetlenül összeköti valami.

Mégpedig az, hogy mindegyikük Für Anikó utánozhatatlan, kicsit hadarós, kicsit csipogós, de mindenképpen bájosan nőies hangján szólal meg. Mint Hegyi Barbara, ő is a Színművészeti diákjaként tanulta meg a színészmesterséget, ráadásul egy évben is végeztek. Für Anikó a Madách Színházhoz szerződött, ahol 2004 óta az önálló társulattal rendelkező Örkény Színház tagja. A több díjjal - Jászai-díj, Mensáros-díj - kitüntetett színésznő azóta számtalan darabban bizonyította tehetségét. Shakespeare-drámában éppolyan átütő alakítást nyújt, mint a Kabaré Sallyjeként - holott bevallása szerint kirakatrendezőnek készült eredetileg.

Ezenfelül időről időre filmekhez is hívják, legutóbb a Para című vígjátékban parádézott Csuja Imre, Szervét Tibor és Bánsági Ildikó társaságában. A gyerekek pedig örökre a szívükbe zárhatják, hiszen Bálint Ágnes Mazsola-történeteit Für Anikó tolmácsolásában - és röfizésében - hallhatják a hangoskönyvek kedvelői.
Férjével, Bagó Bertalannal, a zalaegerszegi színház főrendezőjével sorsszerűnek érzi találkozását: bár első pillanatban kifejezetten ellenszenvesnek találták egymást, egyszer csak beléjük csapott a szerelem, ami immáron 15 éve tart - annak ellenére, hogy a férfit gyakran szólítja munkája a zalai megyeszékhelyre.

Bree: Balogh Erika

Megszámlálni is lehetetlen, hányféle karakternek kölcsönözte már hangját Balogh Erika színművésznő, elég csak három, egymástól rendkívül messze álló szinkronszerepet említeni. Ő magyarította ugyanis a szolid Elke nővért, azaz Barbara Wussowot A klinikában, a dögös Pamela Andersont a Baywatchban, illetve a tisztaságmániás Bree-t a Született feleségekben. Ám bármilyen élvezetes is hallgatni, állítása szerint ő maga sosem nézi vissza az általa szinkronizált filmeket, egyszerűen nincs rá ideje.

És, bár többre tartja az igényes filmeket a tömegtermékeknél, ha egy régi karakter új filmjéhez hívják, elvállalja - így került be Pamela Anderson 2005-ös sorozata, a Felpolcolva szinkronstábjába is. Az 1958-as születésű, Jászai-díjas sztár diplomáját 1981-ben szerezte meg a Színművészetin, azóta osztja meg idejét a szinkronstúdió és a színpad között. Néhány évig szabadúszó volt, majd 1998-tól 2008-ig a Kecskeméti Katona József Színház tagja, 2009-től pedig a Szegedi Nemzeti Színház társulatát erősíti.

A hazai filmek rendezői is többször megkeresték, az ezredforduló után egyebek között a Hídemberben és az 56 csepp vérben is felbukkant, de szerepelt az Angyalbőrben és a Szomszédok című sorozatokban is. 2008 februárjában megbízták a kulturális műsorokkal foglalkozó Aranytíz vezetésével, kinevezése 2011-ig érvényes. Magánéletéről nem szívesen beszél, ám úgy véli, a munkáján keresztül sok mindent elárul intim titkaiból.

Gabrielle: Pápai Erika

Pápai Erika zseniális szerepformáló képességét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy egyaránt képes hitelesen visszaadni az Eva Longoria által alakított Gabrielle Solis csacsogós, tűzrőlpattant karakterét, illetve eljátszani a belső viharoktól terhelt Mezei Máriát a Pikáns zsoltár című egyszemélyes előadásban, a Pinceszínházban. Az 1959-es születésű színésznő már egész kicsi kora óta lelkesedett a szerepjátékokért, majd a rákoskeresztúri középiskola irodalmi színpadán tovább csiszolgatta a benne rejlő gyémántot.

Ugyan csak mellékesen adta be jelentkezését a jogi egyetem mellett a Színművészetire, a sors a színészet felé terelte. A diplomázás után, 1986-ban a Vígszínház társulatához szegődött, majd 2000-ben szabadúszó lett. Azóta az ország számos színházában megfordult, és a közönség a legkülönfélébb zenés és prózai szerepekben találkozhatott vele. Jelenleg - egyebek között - a Padlás című musical Kölyökjeként és a Játszd újra, Sam! Nancyjeként látható. Ezenfelül Nicole Kidman és Jennifer Lopez filmjeihez gyakran kérik szinkronhangnak. A Kit ringat a bölcső? - Janikát című meselemez pedig szintén nem jöhetett volna létre a közreműködése nélkül. Ezt eredetileg Kaszás Attila szánta a kisfiának, ám tragikus halála félbeszakította a munkálatokat.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A Jászai-díjjal is kitüntetett művésznő romantikus körülmények között talált rá a szerelemre: férje, Péter a rajongójaként kereste meg, és elhívta egy koncertre, majd az első randevún megkérte a kezét. Hamarosan ő is rádöbbent, hogy a férfi lehet az igazi társ az életében, így hamarosan összeházasodtak. Azóta is kiegyensúlyozott kapcsolatukból 1999-ben született kisfiuk, Márk Iván.
Ezt is szeretjük