Színésznők smink nélkül
Mintha nem is ugyanazok a nők volnának
A smink tényleg csodákra képes: tündért varázsol nemcsak az átlagos, de még a csúnya hölgyekből is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alicia Silverstone

A 31 éves színésznő szépsége smink nélkül nem az igazi, és akkor még finoman fogalmaztunk. A különbség feltűnő, az egyik képen ott tündököl a ragyogó és hibátlan arc, a másikon pedig a hétköznapi Alicia arcképe: zsíros és pattanásos bőr, átlagos kinézet, aki mellett szótlanul elmennénk az utcán, ha egy nap netán szembejönne velünk.


A szőke szépség a kilencvenes évek elején robbant be a köztudatba az Aerosmith Cryin’ című videóklipjével, amit számos filmszerep követett. Karrierje csúcsát a Spinédzserek című film jelentette, és habár szerepet kapott az 1997-es Batman és Robin című moziban, pályafutása nem sokkal később mégis megfeneklett.

A mozivásznon évek óta nem is láthattuk, mivel leginkább tévéfilmek másodosztályú szerepeit osztják rá. Silverstone sajnálatos módon beállt azon sztárok sorába, akik lassacskán eltűnnek a süllyesztőben, és évek múlva talán már senki sem fog rá emlékezni.

Drew Barrymore

A bájos gyerekszínész, akiért két évtizeddel ezelőtt milliók rajongtak, megjárta a poklot, amelyről őszintén és keresetlenül vall önéletrajzi regényében is. A drogok és partik nemcsak a karrierjét, de életét is majdnem tönkretették, botrányaival az egész világon sokkolta a közvéleményt.

Barrymore ugyanis 11 hónapos korában kezdett színészkedni, öt évesen pedig már egy hátborzongató horrorfilmben, a Változó állapotokban szerepelt. Gyerekként pedig az egész világot elbűvölte bájával az ET-ben, ám nem sokkal ezután bekövetkezett a törés.

Kislányként a legendás 54 nevű klubban bulizott, kilenc évesen mindenki szeme láttára cigizett, 11 éves korában már alkoholt fogyasztott, 12 évesen füvet szívott, egy évvel később pedig már kokainfüggő volt.


14 éves korában másodszor került elvonóra, ám végülis sikerült megállítani a benne dorbézoló ördögöt. Mára már filmes producerként is hírnevet szerzett magának, neki köszönhetjük például, hogy felkarolta a kultikus Donnie Darkót. Arcán azonban nyomot hagytak a nehéz évek - smink nélkül, kialvatlanul ő is csak egy átlagos ember, nem az a szexi angyal, aki a magazinok címlapjáról mosolyog le ránk.

Kirsten Dunst

A 26 éves színésznő sohasem volt tipikus szépség, ám egy ügyes smink és egy jó fotós csodákat képes művelni arcával. De mi van akkor, ha csak a boltba szalad le valamiért a sztár? Szépnek senki sem nevezné, de még csak olyan szerepeket sem adnának neki, melyek esetében a külső fontosabb, mint a tehetség. Ilyen szerepekre persze amúgy sem volna szüksége Kirsten Dunstnak, hiszen kolléganőivel szemben őt igazi tehetséggel áldotta meg a sors. Talán nem véletlen, hogy egy Woody Allen-filmben debütált, és hogy számos kiváló művészfilmben láthattuk azóta, mint például az Öngyilkos szüzek vagy az Egy makulátlan elme örök ragyogása.


Sokan tisztelik, amiért a mai napig nem műttette meg melleit, és amiért nem az a tipikus sztár, aki kellemetlen botrányaival vagy közszerepléseivel hívja fel magára a figyelmet, ám a depresszió őt sem kerülte el. 2008 elején ugyanis önként vonult egy rehabilitációs központba, hogy orvosi közreműködéssel oldja meg pszichés gondjait. Csak remélni tudjuk, hogy nem kell túlságosan aggódnunk érte, Dunst ugyanis nemrég fejezte be egy thriller és egy vígjáték forgatását, azóta viszont hivatalosan még nem vállalt újabb szerepet egyik készülő moziban sem.

Jessica Biel

A csinos színésznő nevét csak mostanában kezdik megjegyezni a szakma és a rajongók, pedig Jessica nem ma kezdte a színészkedést. A kilencvenes évek végén már láthattuk őt néhány filmben, de első jelentősebb alakítására az ezredforduló utánig kellett várni, A texasi láncfűrészes című vérbő horrorban barátaival együtt egy eszelős kannibálcsalád elől menekült, egy évvel később aztán a Mobil című thrillerben kellett ismét farkasszemet néznie a fagyos rettegéssel, ezt követően pedig a Penge: Szentháromságban vérszomjas vámpírok társaságában találta magát. Érthető, hogyha ezek után azt nyilatkozta, nem igazán szeretne több horrorfilmben dolgozni.


A 26 éves szexbombát több magazin is a világ legdögösebb női közé sorolta, az FHM 2008-as listáján például a második lett, Megan Foxot ugyanis még ő sem tudta kiütni a nyeregből. Panaszra persze nem lehet oka, hiszen bikavadító testét még így is férfiak milliói imádják, az már persze más kérdés, hogy smink nélkül az ő csábereje sem az igazi.

Sőt, azon sem lepődnénk meg, ha egyesek még szépségét is kétségbe vonnák a bal oldali kép alapján, hiszen azon Jessica úgy néz ki, mint bármelyik lány a szomszédból. Biel ékes példája annak, hogy egy kevés szépségápolási szer csodát tehet, és az átlagos lányokból is dögös bombázót faraghat. Ennyi csalás talán még bele is fér.

Ezt is szeretjük