Bűnöző sztárok bilincsbe verve és megalázva
A sztárokat is utolérheti a törvény keze, ha a bűn útjára lépnek. Az elmúlt évek legemlékezetesebb eseteit idézzük fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sztárok is könnyedén a bűn útjára léphetnek. Mindegyiküknek megvan a maga gyenge pontja, miközben azt hiszik, rájuk nem vonatkoznak a törvények. Ám az igazságszolgáltatás előbb-utóbb őket is utoléri, és máris csattan a bilincs a kezükön!

Winona Ryder, az enyveskezű

A szexi színésznőről az elmúlt években kiderült, hogy csinos pofikája tulajdonképpen csak álca, Ryder ugyanis minden bája ellenére valójában egy született bolti szarka.


A színésznő igazán kellemetlen helyzetbe hozta magát, amikor fizetés nélkül próbált meg távozni 5500 dollár értékű luxusáruval a Saks Fifth Avenue épületéből, de pechjére a biztonsági őrök kiszúrták.

Ryder azonban nem esett kétségbe, állítólag azt nyilatkozta, hogy a gyógyszerek miatti zavarodott állapotában követte el a meggondolatlan bűncselekményt, de egyes források szerint elhangzott az a mentegetőzés is, miszerint csak egy szerepére készült ily módon a színésznő. A biztonság kedvéért Winona Ryder azért felbérelte Mark Geragos sztárügyvédet, aki a busás honorárium fejében szép munkát végzett. Rydert ugyanis 480 óra közmunkára, 3700 dolláros bírságra, és 6355 dolláros kártérítésre kötelezte a bíróság.

Russell Crowe, a dobálózó

Az Oscar-díjas színész hírhedten erőszakos magaviseletét már az egyik South Park-epizódban is kigúnyolták. Hiszen immáron tíz éve rendre érkeznek azok a hírek, melyek szerint Crowe vagy verekedésbe keveredett, jobb esetben pedig csak fenyegetőzött, esetleg verbális erőszakot alkalmazott.

1999-ben egy ausztrál hotel biztonsági kamerája rögzítette a dulakodó sztárt, a felvétellel ráadásul zsarolni is megpróbálták. 2002-ben, amikor a BAFTA-díjátadás televíziós közvetítésében megvágták a színész szövegét, durván összeszólalkozott a producerrel. Ugyanebben az évben egy neves londoni sushibárban verekedett össze valakivel.


2005 júniusában azonban utolérte végzete. A Mercer Hotelben történt incidens után ugyanis bilincsben vitték el a New York-i rendőrök erőszakos támadás és fegyverviselés vádjával. Crowe ugyanis úgy bepöccent, amikor nem tudott a szobájából telefonálni, hogy a telefont a hotel munkatársának fejéhez vágta, aki korábban megtagadta a sztárnak a segítségnyújtást. Az áldozatot komoly fejsérüléssel szállították kórházba, Crowe-t pedig az őrsre. A sztár később élete legszégyenteljesebb eseményének nevezte az esetet, a büntetése pedig a feltételes szabadlábra helyezés volt 100 ezer dollár bírság fejében.

Paris Hilton, az ittasan vezető

Sokan elégedetten dőlhettek hátra, amikor végignézhették, amint bilincsbe verve vitték el a rendőrök a szőke örökösnőt, aki kiérdemelte a világ legtúlértékeltebb híressége megtisztelő címét. 2006 őszén a Hilton-lány mélyrepülésbe kezdett, ami hónapokkal később a tömlöcben ért véget. Szeptember elején a rendőrség lekapcsolta Hiltont, a szondáztatás után pedig azonnal kiderült, hogy véralkoholszintje magasabb a megengedettnél. Novemberben ezért bevonták a jogosítványát, 2007 januárjában pedig bűnösnek vallotta magát a részeg ámokfutás kapcsán.


A büntetése ekkor még csak 36 hónap próbaidő és 1500 dollár bírság volt, ám Paris Hilton nem bírt magával, és még ugyanebben a hónapban megint a volán mögé ült, vesztére. Január 15-én ugyanis lebukott, amikor érvénytelen jogosítvánnyal vezetett, de ez sem állította meg, februárban ugyanis megint jogsi nélkül száguldozott a sötétben, miközben gépkocsijának fényszórói be sem voltak kapcsolva.

Mindezt megfejelte azzal, hogy nem jelentkezett be az alkoholelvonóra, a próbaidő megszegésének következményeként pedig 2007 júniusában börtönbe mehetett.

Ezt is szeretjük