Agyonbotoxolt művésznők eltorzult arcai, közelről
Íme, 4 világhírű sztárhölgy, aki azért csúfult el ennyire, mert megszállottan hajszolta az örök fiatalságot és szépséget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A denevérarcú rém - Tanya Roberts

Az egykori szexszimbólum iszonyatos elcsúfulása nagyon jól jelképezi, hogy a sztárok a fiatalságuk visszaszerzése érdekében képesek lemondani akár a szépségükről is. Tanya Roberts arcát lehet, hogy megfiatalította a botox-kezelés, emiatt aztán egy-két évtizedet simán letagadhat a korából, de azzal talán ő sem számolt, hogy természetes szexepiljétől és bájától is megfosztják a vegyi anyagok.


A valaha volt bombázó színésznő arcának vonalai ugyanis rémisztőek és torzak lettek, az összhatás pedig egyenesen kiábrándító, már-már érthetetlen, hogy miért tette ezt magával a színésznő.

Mostani kinézete alapján sokan talán el sem hiszik, hogy Roberts egyaránt tündökölt Charlie egyik angyalaként, Bond-lányként pedig Roger Moore fejét csavarta el a Halálvágta című 007-es filmben.

Pályafutása pedig reményt keltően indult, 1980-ban választották ki Shelley Hack helyére a Charlie angyalai című sorozatban, ám nem sokáig ragyoghatott az ökölbajnok Julie Rogers bőrében, ugyanis végül ez lett a sorozat utolsó évadja. Karrierje aztán valamikor a nyolcvanas évek második felében fogott padlót, emiatt aztán a csábos színésznő másodosztályú erotikus thrillerek állandó szereplője lett.

A plasztik boszorkány - Nicole Kidman

Az egykori törékeny szépség évek óta tartó megdöbbentő átalakulását látva csak a fejünket fogjuk kétségbeesésünkben, hogy vajon hogyan történhetett meg mindez a színésznővel.

Nicole Kidman ugyanis egyszer már sokkolt minket kollagéntől duzzadó, ronda ajkaival, ám nyomasztó porcelánarcát látva azon sem lepődnénk meg, ha kiderülne róla, hogy valójában egy életre kelt viaszbábu, aki valamelyik hollywoodi panoptikumból szökött meg. Kidman kinézete ugyanis úgy válik évről évre egyre kiábrándítóbbá, hogy talán már rá sem mernénk nézni, ha egyik nap szembe jönne velünk az utcán.


Érthető, hogy a sztárok betegesen ragaszkodnak az örök fiatalság hamis képéhez, de Kidman még csak két hónapja töltötte be 41. életévét, tehát nem valószínű, hogy annyira nagy szüksége volt arra a sok botoxra, ami végül elrettentő módon csúfította el fejét. Karrierje miatt sem panaszkodhat, hiszen a BMX banditák után az ezredforduló óta tényleg csakis első osztályú szerepekkel halmozzák el, 2003-ban pedig első Oscar-díját is átvehette a tragikus sorsú írónő, Virginia Woolf megformálásáért. Ő mindezek ellenére mégsem tudott magának határokat szabni, emiatt aztán mostanra úgy néz ki, akár egy plasztik boszorkány.

A porcelán babaarc - Melanie Griffith

Az 50 éves színésznő sokkoló arcképét előszeretettel mutogatják, ha a botoxfüggő sztárok kerülnek szóba, és bármennyire is szerettük Melanie Griffith-t a Dolgozó lányban, azt el kell ismernünk, hogy a színésznő az elmúlt években valóban túlzásba vitte a vegyi úton történő megfiatalodást. De a végzet őt sem kerülhette el, mostanra ugyanis tényleg szörnyen néz ki, hiába a sima bőr és a sok smink, arcának minden porcikájából süt a műviség, nem beszélve arról, hogy bizarr babaarca ellenére ő még csak a korát sem tagadhatná le.


Griffith pályafutása jól példázza Hollywood gonoszságát, amíg a szőke bombázók fiatalok és csinosak, addig az álomgyár keblére öleli őket, de amint betöltik a negyvenet vagy az ötvenet, azonnal hátat fordít nekik. Ennek tükrében nem véletlen tehát, hogy Melanie Griffith évek óta nem kapott egyetlen értelmes szerepet sem, pedig tehetségéhez kétség sem fér, arról nem is beszélve, hogy olyan legendás rendezők szavaztak neki bizalmat, mint Brian De Palma, Woody Allen vagy John Waters.

A mesterséges klón - Faye Dunaway

A 67 éves legendás színésznő idén májusban az egész filmipart meglepte Cannes-ban új külsejével, az átalakulást látva pedig sokan szóhoz sem jutottak. Szinte érthetetlen, vajon mi vitte rá Faye Dunaway-t, hogy negyven évvel ezelőtti arcmását varázsoltassa vissza tükörképe helyére. Neki ugyanis tényleg semmi oka nem lehetett a panaszra, hiszen különleges szépségét és vonzerejét idősebb korára is megőrizte. Neki ez mégsem volt elég, úgyhogy minden elképzelhető kémiai praktikát bevetett, hogy megfiatalodjon – de sajnos csak félig ért célt. Lehet ugyanis, hogy senki meg nem mondaná róla, hogy lassan közelebb lesz a hetvenhez, mint a hatvanhoz, ez azonban semmi ahhoz a sokkhoz képest, amelyet futurisztikus műanyagfeje okozott.


Az egykor szexi színésznő nevéhez olyan klasszikusok fűződnek, mint az új-hollywoodi rendezők előfutárának tartott Bonnie és Clyde, vagy Roman Polanski zseniális film noirja, a Kínai Negyed – mindkét alkotásban elcsavarja a pasik fejét, előbb Warren Beatty, utóbb pedig Jack Nicholson adja meg magát a csinos színésznőnek.

Oscar-díjra mindkét filmért jelölték, de végül az 1976-as Hálózatért kapta meg az aranyszobrocskát. Nevéhez számos más sikerfilm kötődik, ám rémisztő átalakulását mi akkor sem tudjuk neki megbocsátani.

OLVASD EL EZT IS!

nicole kidman lead
  • nicole kidman
  • mickey rourke

2008 legvisszataszítóbb plasztikái

joan van ark lead
  • pamela anderson
  • plasztika

2009 legiszonytatóbb plasztikái

Ezt is szeretjük