A 3 legtüzesebb ázsiai szépség

A filmipar egzotikus bombázói

Sima bőr, mandulaszemek és finom tartózkodás - a távol-keleti hölgyek hatalmukban tartják a világ férfijait.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Li Gong

Hihetetlen, hogy a hamvasan szép bőrű sztár már 43. életévét tapossa. A Kínában felnőtt Gong már gyerekkorától színésznő akart lenni, olyannyira, hogy tánc- és énektudásával korán kitűnt osztálytársai közül. Nem volt meglepő hát, hogy felvették a Pekingi Színművészeti Egyetemre, ahol 1989-ben szerezte meg diplomáját.

Még csak harmadéves volt, amikor megkapta élete első szerepét Zhang Yimou Vörös cirokmező című filmjében, akinek szintén ez volt első munkája. Valószínűleg jól sikerült együttműködniük, mert ezután a rendezőnek Gong lett a múzsája – és mint kiderült, a szeretője is, ami annál pikánsabb, mivel a férfi még házas volt -, több későbbi mozijába is beválasztotta.

Nemzetközi szinten akkor kezdtek felfigyelni az ázsiai szépségre, amikor 1993-ban az Isten veled, ágyasom! romantikus drámát a legjobb idegennyelvű film kategóriában Oscarra is jelölték. Két évre rá szakított rendező kedvesével, ekkor közös munkájuknak is vége szakadt, ám Gong tovább folytatta, amit elkezdtek. Sőt, ahogy egyre nagyobb befolyásra tett szert a filmiparban, próbálta arra használni népszerűségét, hogy kritikával illette a cenzorok hatalmát Kínában, minekutána az Isten veled, ágyasom! és a Kjú Dzsú története filmjeit kitiltották szülőhazájából.

Ezután egy időre kivonult a hollywoodi filmgyártásból, egyrészt mert nem tetszettek neki a kínált sablonos szerepek, másrészt pedig, mert nem beszélt olyan jól angolul. Először 2005-ben szerepelt amerikai alkotásban, az Egy gésa emlékiratai című filmben nyújtott alakításával sikerült kivívnia a kritikusok elismerését, majd ezután következett a Miami Vice és végül tavaly a Hannibál ébredése. Állítólag mindhárom mozihoz fonetikus átiratból tanulta meg a szövegét.

Tang Wei

A 27 éves sztár szinte az ismeretlenségből bukkant fel a showbizniszben 2008 januárjában, amikor is bemutatták Ang Lee rendező legújabb, Ellenséges vágyak című erotikus thrillerét. A pekingi születésű hölgyet állítólag tízezer jelentkező közül választották ki Wong szerepére.

A történet szerint az árván maradt leányt ráveszik, hogy a japánok által megszállt Sanghajban csábítson el egy nagyhatalmú urat, aki kínai létére együttműködik az ellenséggel. A naiv lány bele is megy a játékba, de azzal nem számol, hogy teljesen a hatalmába keríti a férfi szexuális vonzereje.
A film készítése lelkileg és fizikailag is nagyon kimerítette Weit, aki a 118 forgatási napból 114-en dolgozott.


- Csak álltam, és bámultam magam a tükörben, és azt vettem észre, hogy az nem is az én arcom. Egyszerűen nem értettem, mi történt velem. Amikor először olvastam a forgatókönyvet, nem igazán tudtam elképzelni a karaktert, de később valahogy minden megváltozott. Wong kezdett rám hasonlítani. Vagy inkább én kezdtem hasonlítani rá – mesélte a színésznő.

A Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlánnal jutalmazott mozi érdekessége, hogy állítólag a túlfűtött ágyjelenetekben valóban szeretkeztek a szereplők, ezért aztán nemcsak a hírnév várt a gyönyörű főszereplőre, hanem a kritika is, melynek következtében egyes szponzorcégek márciusban tiltólistára tették a szabadelvű sztár reklámjait, melyekben többek között például arckrémhez adta csinos pofikáját.

Yunjin Kim

Kim Dél-Koreában látta meg a napvilágot 1973-ban, de tíz éves korában szüleivel az Egyesült Államokba emigráltak. Már ifjú korától a színészi pályára készült, középiskolába egy neves manhattani drámatagozatos gimnáziumba járt, majd továbbképezte magát a szakmában, míg végül a Bostoni Egyetemen végzett dráma szakos diákként.

Ezután minden erejével azon volt, hogy színészi tudását a gyakorlatban is bemutathassa – érdekes módon, bár New Yorkban készült, mégis koreai filmben, a The Gorgeous vacation, vagyis Remek vakációban debütált, 1999-ben pedig eljátszhatta a Shiri című akcióthriller főszerepét, mely az első nagy költségvetésű koreai filmként és ezáltal a legtöbb bevételt hozó moziként vonult be a koreai filmgyártás történetébe.

Az évek során több apróbb szerepben láthattuk, de a nagyközönség számára leginkább a Lost című misztikus sorozat Sunjaként lehet ismerős, ahol már 2004 óta várja, hogy kiszabaduljon végre a sziget fogságából. Érdekesség, hogy eredetileg Kate szerepére pályázott, de a producerek nem hitték, hogy az a neki való karakter, ám valamiféleképpen mégis alkalmazni szerették volna, így egyszerűen megkreálták neki Sunt.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A koreai Julia Roberts-nek is becézett egzotikus szépség egy japán kozmetikai cég arca, és többször felkérték már fotózásra különféle neves magazinok.

OLVASD EL EZT IS!

  • jessica alba
  • jessica biel

Az 5 legdögösebb sztárpopsi

Ezt is szeretjük