Gyönyörű színésznők, akikből bányarém lett
Megéri rondának lenni, legalábbis egy szerep kedvéért. Íme, 3 szépséges színésznő, akinek Oscart ért a csúnyaság.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csinos és bevállalós színésznők közül sokan hagyták már azt, hogy egy-egy szerep kedvéért iszonyúan elcsúfítsák őket.

Charlize Theron Aileen Wuornos-ként a Rém című filmben.

Ez a fajta megdöbbentő átalakulás ugyanis lehetőséget nyújt arra, hogy a sztárok egy olyan szerepkörben is kipróbálhassák magukat, amely alapesetben teljesen idegen volna küllemüktől.

Nem beszélve arról a mellékes tényezőről, hogy egy-egy ilyen alakítással könnyen az Oscar-díj közelébe lehet jutni, a Filmakadémia ugyanis előszeretettel díjazza a megdöbbentő fizikai átalakulásokat.

A férfiszínészek közül is többen bevállalták már az elmúlt évtizedekben, hogy teljesen elmaszkírozva forgatnak le egy filmet. Elég csak felidéznünk a felismerhetetlenségig elcsúfított John Hurtöt Az elefántember szerepében, vagy Gary Oldmant, aki a Hannibál című horrorban a pszichopata kannibál doktor szétroncsolódott arcú áldozatát játszotta.

Mi most azokat a színésznőket gyűjtöttük össze, akik a filmtörténet legsokkolóbb elcsúfításain estek át.

Nicole Kidman

A vonzó Nicole Kidman 2002-ben, Az órák című filmben bújt a világhírű írónő, Virginia Woolf bőrébe, hogy zsebeit nehéz kövekkel megpakolva örökre eltűnjön egy patak sodró vizében. Az átváltozás tényleg megdöbbentő, elég nehéz szóhoz jutni, amikor Kidmant először látjuk meg a nyomasztó filmben. A színésznő azonban állta a sarat, és a Michael Cunningham bonyolult, idősíkokat variáló regényéből készült drámában hihetetlen érzékenységgel keltette életre a depressziós és idegbeteg művésznő alakját.


A letaglózó összhatáshoz azonban nagyban hozzájárult Kidman extrém sminkje, amely egyszerűen eltüntette az amúgy megigéző szépségű színésznő minden báját és szexepiljét. A maszkmesterek orrprotézis segítségével oldották meg, hogy Kidman tényleg úgy nézzen ki, mint Virginia Woolf. A hatás pedig nem maradt el, elég ijesztő volt ugyanis, ahogyan a felismerhetetlen Kidman rideg és kétségbeesett roncsként egyre szigorúbban szívta sodort cigarettáit. De sokan szerették: erőteljes alakítását méltán jutalmazták Oscar-díjjal.

Hilary Swank

A 34 éves színésznő nem tartozik a klasszikus szépségű sztárok közé, különleges arcának vonalaihoz pedig talán ezért is passzolt különösen az a szokatlan szerep, amit A fiúk nem sírnak című drámában láthattunk. Ebben a filmben ugyanis a csinos színésznő egy fiút alakít, aki nemi identitásával küszködik egy amerikai kisvárosban. Nem éppen hétköznapinak nevezhető kihívás, de volt már erre is példa Hollywoodban. Néhány éve az egyik született feleség, Felicity Huffman játszott egy olyan férfit, akit félig-meddig már nővé operáltak. Hilary Swank azonban bátran és könnyedén megugrotta a magas lécet.


Nyomasztó átalakulását látva pedig joggal érezhettük úgy, hogy egyszerűen rémes, ahogyan a gyönyörű színésznő férfibőrbe bújva alkoholt vedel, és kocsmákban verekszik. Habár első hangzásra kicsit hihetetlenül hangzik ez az egész, a felmerülő kétkedés ellenére Hilary Swank telitalálat volt erre a szerepre. Ugyanis olyan hiteles módon testesítette meg a hímnemű Brandon karakterét, hogy a film végén mindenkinek leesett az álla, amikor végül kiderült róla, valójában lány! Swank első Oscar-díját vehette át ezért a filmért, de talán az sem véletlen, hogy öt évvel később szintén egy maszkulin szerepben, egy női bokszoló megformálásáért nyert egy újabb aranyszobrot.

Charlize Theron

A fenti színésznők is igazi bányarémek voltak, de a pálmát mégis Charlize Theron viszi, aki A rémben szó szerint egy sorozatgyilkos rémmé alakult. Ez a thriller egy nyomorúságos sorsú leszbikus nő, Aileen Wuornos igaz történetét dolgozza fel, aki Amerika első női sorozatgyilkosaként vonult be a kriminalisztika történetébe. Wournos 1989 és 1990 között hét férfit ölt meg hidegvérrel, akikkel prostituáltként került kapcsolatba. Később azzal védekezett, hogy mindannyian meg akarták erőszakolni, ám ez sem segített rajta, 2002. október 9-én ugyanis egy halálos injekcióval kivégezték.


Charlize Theront 2007-ben az Esquire a világ legszexisebb nőjének választotta meg, ezért is volt olyan sokkoló látni ebben az alkotásban, amiben hátborzongatóan ijesztő és rusnya volt.

A maszkmesterek kiváló munkát végeztek, már-már érthetetlen, hogy miképpen sikerült a dögös szőke színésznő káprázatos arcát így elrondítaniuk. Az átalakulás pedig döbbenetes volt, nem kevésbé az alakítása, Charlize Theron tehát jutalmul megérdemelten vehette át élete első Oscar-szobrocskáját.

OLVASD EL EZT IS!

  • katie holmes
  • victoria beckham

Pattanások, herpesz, zsíros haj

Ezt is szeretjük