Sophia Lorent fiatalon plasztikára akarták kényszeríteni: elképesztő, mit kritizáltak a külsején
Sophia Loren volt a 20. század egyik leggyönyörűbb színésznője, ám a filmesek mégis azt tanácsolták, plasztikáztasson.

sophia-loren-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sophia Loren a 20. század egyik leggyönyörűbb és legtehetségesebb színésznője, az Oscar- és Golden Globe-díjas sztár olyan filmekben varázsolt el mindenkit, mint az Egy asszony meg a lánya, a Házasság olasz módra vagy a Még zöldebb a szomszéd nője.

A filmezés előtt szépségversenyen indult, csupán 15 éves volt, amikor Nápolyban második helyezett lett. Ezután Pozzuoliból Rómába költöztek, hogy Sophia beindíthassa a karrierjét, először modellkedett, majd a sors összehozta Carlo Ponti filmrendezővel, aki elhatározta, filmsztárt farag belőle. Érdekes, hogy bármennyire is gyönyörű nő volt, a filmes szakemberek mégis belekötöttek a külsejébe.

Sophia Lorent ezért akarták plasztikára kényszeríteni

A színésznő 2014-ben a The Hollywood Reporternek adott interjújában vallott színészi karrierjének nehézségeiről.

- Mindig arra törekedtem, hogy ne hallgassak másokra. Azt vágták a fejemhez, hogy túl hosszúkás az orrom, a szám pedig nagyon vastag - emlékezett vissza a lapnak.

sophia loren 1
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

A bántó kritikákat nem vette a szívére, céltudatos nőként arra koncentrált, bárhogyan is néz ki, ő belőle bizony színésznő lesz.

- Még Carlo is azt mondta nekem, hogy az operatőrök az orrom hosszúságára panaszkodtak. Érdemes lenne plasztikáztatnom. Én erre ezt válaszoltam neki: "na ide figyelj, én nem akarok semmit se korrigálni magamon, szeretem az arcomat. Ha át kell szabatnom az orrom, visszamegyek Pozzuoliba!" - mesélte.

Akkoriban a kis hegyes orr volt a divat, de el sem tudta volna képzelni magát, hogy emiatt orvosi szike érjen az arcához. Nem is volt szüksége plasztikára, hiszen tényleg szép nő volt fiatalon is, különleges arckaraktere pedig megmaradt az emberek fejében.

sophia loren 2
Fotó: George Freston / Getty Images Hungary

1984-ben megjelent Women & Beauty című könyvében is arra bátorította a nőket, hogy legyenek büszkék azokra a részeikre az arcukon, amiket különlegesnek tartanak.

- Ha van elég erőd, hogy értékeld és szeresd a sajátos vonásaid, egy idő után a többiek is egyetértenek majd veled.

Ő volt Sophia Loren élete szerelme

Képes összeállításunkban megnézheted, ki volt Sophia Loren férje.

Ezt is szeretjük