Durván szétszabatta arcát az egykori szépség, Sylvia Miles
Sylvia Miles a hatvanas évek bombázója volt, ám mostanra egy bizarrul szétszabott hölgy lett belőle.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sylvia Miles a hatvanas évek egyik kultikus bombázója volt, aki vénségére bizarr módon plasztikáztatta szét magát.

Balra Joe Dallessandróval

Nem véletlen, hogy alig lehet ráismerni arra a színésznőre, aki évtizedekkel ezelőtt meztelenül pózolt a biszexuális Joe Dallesandro oldalán, vagy megpróbálta elcsavarni Jon Voight fejét az Éjféli cowboy című drámában.

Az egykor ellenállhatatlanul vonzó színésznő eredetileg Sylvia Reuben Lee néven született 1932-ben, bár ez utóbbi információ nem egyértelmű.

Saját bevallása szerint 16 évesen házasodott meg

Az Internet Movie Database szerint ugyanis Miles 1948-ban ment feleségül William Mileshoz, ám ezek szerint házasságkötésének évében még csak 16 éves volt.

Sylvia Miles a hatvanas évek elején kezdte pályafutását, legemlékezetesebb szerepét pedig a korábban már említett Éjféli cowboyban kapta.

Az 1969-es filmdrámában egy olyan tehetős nőt alakított, aki szex reményében felhívja lakására a Voight által megtestesített Joe Buckot, ám mindeközben fogalma sincs arról, hogy a férfi valójában egy prostituált.

Játékáért Oscar-díjra is jelölték, a film pedig azzal vonult a hollywoodi mozi történetébe, hogy a mai napig ez az egyetlen olyan X-kategóriás alkotás, amely elnyerte az aranyszobrot.

Milest második alkalommal az 1975-ös Kedvesem, isten veled című thrillerért terjesztették fel Oscarra, amely Raymond Chandler krimije alapján készült.

A mai napig aktívan dolgozik

A mai napig feltűnően aktív Miles a showbiznisz világának egyik extravagáns jelensége - kultikus rajongást mondhat magáénak, hiszen olyan legendás művészekhez fűzte közeli barátság, mint Andy Warhol vagy Paul Morrissey.

Az elmúlt években láthattuk a Szex és New York, illetve a Life On Mars egyik epizódjában, jelenleg pedig a Tőzsdecápák második részét forgatja.

Ezt is szeretjük