Sharon Stone nagy balhét csapott az Elemi ösztön forgatásakor: még a rendezőt is felpofozta
Sharon Stone az elhíresült villantásos jelenet miatt akadt ki.

sharone-stone
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sharon Stone lehengerlő szépsége és csábereje miatt gyakran kapta meg a végzet asszonya szerepét filmes pályafutása során. Sokan azt hihetik, az ilyen figurák alakításakor elég csak dögösen mutatni a filmvásznon, ám ez nem így van. Eljátszásuk rengeteg kihívást rejt magában, a filmcsillagnak például jó párszor le kellett küzdenie a gátlásait, és még így is előfordult, hogy kellemetlen szituációban találta magát.

Az  Elemi ösztön  vallatásos jelenete a filmtörténelem egyik legemlékezetesebb darabja. A szóban forgó képsorok napjainkra a popkultúra részévé váltak, a rendezők előszeretettel tesznek utalásokat rájuk saját alkotásaikban, valamint számos paródiát is megihlettek.

Sharone Stone ezért pofozta fel az Elemi ösztön rendezőjét

Az 1992-ben bemutatott krimi legvitatottabb részében a történet főszereplője,  Catherine Tramell látható, aki fehérnemű nélkül villant hatalmasat a rendőrségi kihallgatása közben.

Noha az ominózus filmjelenetet nem lehetne elfelejteni, arról már kevesebbet hallhattunk, mekkora balhé fűződik hozzá. Sharon Stone a The Beauty of Living Twice című 2021-es memoárjában rántotta le a leplet arról, mennyire átverték a forgatáson.

A színésznő írásából kiderült, hogy a mozi véglegesen megvágott verzióját csak a munka befejeztével nézhette végig, ráadásul csupa olyan ügyvéd és ügynök jelenlétében, akiket nem is ismert. 

„Ekkor láttam meg először, hogy a vaginám teljes mértékben kivehető a filmben, holott előtte azt mondták, semmi sem fog látszódni belőlem. Azzal nyugtattak, csak azért kell levennem a bugyimat, mert, ha nem tenném, a közönségnek feltűnne, hogy van rajtam fehérnemű”  - fogalmazta meg az életrajzában. 

sharon stone elemi ösztön
Fotó: Sunset Boulevard / Getty Images Hungary

Ahogy tudatosult benne, kijátszották a bizalmát, azonnal felpattant a helyéről, és meg sem állt a filmet rendező Paul Verhoevenig, akit azzal a lendülettel felpofozott. Majd elviharzott a helyszínről, és egyből az ügyvédjét, Marty Singert hívta.

Miután lehiggadt, hosszasan beszélt a jogi képviseletével. Tanácsukra felkereste a filmest, és megvitatták a dolgot. Bár továbbra sem szívelte, hogy a nézők ilyen sokat látnak majd belőle, végül elfogadta, hogy a jelenet benne marad a végleges verzióban. Döntését azzal magyarázta, rájött, hogy a figura jellemábrázolásához mindenképpen hozzátartozik az ilyen mértékű bevállalósság.

Kvíz a filmes kulisszatitkokról

Egy-egy filmforgatás alatt számos dolog történik a kulisszák mögött, amelyeknek egy része örök titok marad a rajongók számára, más tények viszont a nyilvánosság elé kerülnek, mert éppen valamelyik színész vagy éppen a rendező elkotyogja azt egy-egy interjú során. Kvízünkben tesztelheted, mennyire ismered ezeket!

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük