Kizárt, hogy felismered Shakirát tinikori fotóján: fekete volt a haja a hírnév előtt

Shakira fiatalon is már igazi energiabomba volt.

GettyImages-1240907518
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Shakira az elmúlt hetekben sokat szerepelt a sajtóban a Bizarappel készült bosszúdala miatt, amelyben beszólt gyermekei csalfa apjának, Gerard Piquének és a focista új párjának, Clara Chia Martinak. A dalszöveget is ő maga szerezte. 

Az írás és a zene már egészen kicsi korában foglalkoztatta, így nem csoda, hogy már elég hamar elhatározta, egy napon énekesnő lesz. Csupán 14 éves volt, amikor megjelent debütáló albuma, a Magia.

Shakira fiatalon

A kolumbiai származású popsztár négyévesen határozta el, hogy előadó lesz, ugyanis egy közel-keleti étteremben táncolni kezdett az asztalon a hastáncos zenére, és óriási vastapsot kapott. Ugyanennyi idősen írta meg az első versét, aminek a címe La Rosa De Cristal, magyarra fordítva Kristályrózsa volt. Folyamatosan gyártotta a verseket, nyolcéves korában elhunyt a testvére motorbalesetben, a tragédia után az apja folyamatosan napszemüveget viselt, hogy ne lássák szomorú tekintetét. Pont ez a szomorú élmény ihlette meg, hogy elkészítse élete első dalát, a Tus Gafas Oscurast, amely magyarul annyit jelent, hogy sötét szemüveged.

Bármennyire is szeretett énekelni, az iskolában a tanára megtiltotta, hogy fellépjen a katolikus kórus tagjaként, mert túl erőteljesnek gondolta a hangját. Persze ez nem vette el a kedvét attól, hogy énekesnővé váljon. Debütáló lemezét, a Magiát 13 évesen készítette el, mire a lemez megjelent, már 14 esztendős volt. Ez 1991-ben történt, de a világhírnév még tíz évig váratott magára. Abban az évben adta ki a Laundry Service című lemezét, amely az első angol nyelvű albuma volt.

- Amikor elkezdtem a karrierem, Kolumbiában nem léteztek popelőadók. Annyi akadályt kellett leküzdenem annak érdekében, hogy nemzetközi popénekessé váljak. Később, miután már átléptem az angol-amerikai piacra, meg kellett küzdenem a saját lemezkiadómmal, hogy olyan hangzású zenéket adjak ki, mint amilyen a Hips Don’t Lie volt. A zenémben mindig volt valamiféle fúzió, kolumbiai és közel-keleti hatásokkal, így ez megnehezítette az utam - ezt a Guardiannek nyilatkozta.

A YouTube-on több régi felvétel fellelhető az énekesnőről, aki már kamaszként is óriási szenvedéllyel énekelt és táncolt. Eredetileg fekete haja volt, amely egy teljesen más karaktert adott az arcának. Kislányként a szemöldöke is össze volt nőve, ezt később orvosolta. Képes összeállításunkban megnézheted Shakira fiatalkori képeit.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük