Vége a karrierjének? Sürgősen meg kellett operálni a közkedvelt sportolónőt
Serena Williams tüdőembóliát kapott, de a vérrögöt sikerült eltávolítani.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb hírek szerint hétfőn életmentő műtétet kellett végrehajtani Serena Williamsen, és azóta is orvosi megfigyelés alatt van.

A 29 éves teniszcsillagnál szóvivője elmondása szerint tüdőembólia alakult ki, azaz vérrög került a tüdejébe, de szerencsére sikerült azt időben eltávolítani.

A hosszú repülőút is okozhatja

Állítólag Serena az Oscar egyik afterpartiján, a Vanity Fair rendezvényén lett rosszul, nem sokkal azt követően, hogy New Yorkból visszarepült Kaliforniába.

- Nagyon ijesztő és elkeserítő volt az egész. Most már jól vagyok, hazaengedtek a kórházból, és az orvosaim folyamatosan nyomon követik az állapotomat - állt a sportolónő közleményében.

Dr. Mark Neuman, a Pennsylvaniai Egyetem aneszteziológus professzora elmondta: a tüdőembólia folyamán a vénákból szakad le egy kisebb vérrög, ami aztán a tüdőbe vándorol.

Ez több okból is bekövetkezhet - egy műtét vagy a fogamzásgátló szedése mellett gyakran azoknál az embereknél alakulhat ki, akik rendszeresen hosszú utakat tesznek oly módon, hogy közben alig van lehetőségük mozogni, például repülőgépen.

Lecsúszott a csúcsról

Úgy tűnik, a 27-szeres Grand Slam bajnokra rájár a rúd, már ami az egészségét illeti: tavaly egy németországi étteremben olyan szerencsétlenül lépett, hogy egy törött üveg elvágta a lábát.

Azóta már kétszer megműtötték, és hét hónap után csak nemrégiben tért vissza a rendszeres edzésekhez - persze kérdés, hogy a mostani operáció mennyiben befolyásolja majd a továbbiakat. Ráadásul a kihagyás azt eredményezte, hogy a világranglista első helyéről - 123 hétig volt a lista csúcsán - a 13. helyre csúszott, ami érthető módon nem tölti el boldogsággal.

Mindenesetre, ha egyszer majd felhagy a teniszezéssel, akkor is megáll a lábán: Serena Williams ugyanis üzletasszonyként szintén elsőrangú, egyebek közt saját ékszer- és táskakollekciója van.

Ezt is szeretjük