Ma 90 éves Sean Connery: így megváltozott a James Bond sztárja
Sean Connery ma ünnepli kilencvenedik születésnapját.

sean-connery-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sean Connery neve hallatán mindenki James Bondra asszociál, ami nem csoda, hiszen ő volt az első, aki a legendás kémet eljátszhatta. A skót színész 32 esztendős volt, amikor megjelent 1962-ben a Bond-sorozat legelső része, a Dr. No a filmvásznon. Rengeteg filmben bizonyíthatta be, hogy mennyire hitelesen tud egy-egy karakter bőrébe belebújni. Sokan imádták Indiana Jones édesapjaként az 1989-es Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban, de az Aki legyőzte Al Caponét, A szikla és a Vadászat a Vörös Októberre című alkotásai is rengeteg embert lenyűgöztek. A sztár számára különleges nap a mai, ugyanis 90 esztendős lett.

Sean Connery ma 90 éves

Mielőtt beindult volna a filmes karrierje, számtalan munkát végzett, szegény családból származott, emiatt már nagyon fiatalon dolgoznia kellett, hogy segíthessen a szüleinek. Tejet hordott ki, később, 16 évesen a haditengerészet tagja lett, ahol három évet szolgált. Miután leszerelt, tehergépkocsi-sofőr, életmentő és koporsófényező is volt, sőt, az Edinburgh-i Művészeti Főiskolán még modellnek is beállt. 1951-ben a King Theatre dolgozója lett, akkor kezdte egyre jobban érdekelni a színészet és a színház. Az '50-es években is kapott apróbb szerepeket, de az átütő siker James Bond-alakítása után jött el. Olyan legendás rendezőkkel forgatott együtt, mint Alfred Hitchcock vagy Sidney Lumet. Gyönyörű karriert tudhat magáénak, 1988-ban még Oscar-díjat is nyert. 2000 júliusában az a megtiszteltetés érte, hogy Erzsébet királynő lovaggá ütötte őt.

Utolsó mozifilmje 2003-ban jelent meg A szövetség címmel, később pár szinkronos munkát még elvállalt, de komolyabb szerepet már nem. Michael Caine a Telegraphnak elárulta, hogy kollégája azért vonult vissza, mert már nem akart idős embereket alakítani, komolyabb szerepeket viszont a filmesek nem ajánlottak fel neki.

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott Sean Connery a karrierje során.

Ezt is szeretjük