Egy év alatt több pénzt keresett, mint egy átlag magyar kisváros lakói!
Így játszottunk el Sandra Bullock fizetésével
Ő került a Forbes-lista élére.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint mindig, a Forbes idén is jelentkezett a szokásos listájával, nevezetesen, hogy ki lett az elmúlt egy év legjobban kereső színésznője. Nos, az augusztus 4-én, hétfőn nyilvánosságra hozott lista szerint Sandra Bullock az, aki a legtöbb pénzt vitte haza a 2013 júniusától 2014 júniusáig tartó időszakban.

Az 50 éves sztár nem kevesebb, mint 51 millió dollárt keresett színésznőként ebben az időszakban, köszönhetően a Gravitáció frenetikus sikerének. Mivel ennyi pénzt magyar ember nem igazán látott még egyben - forintban sem -, eljátszadoztunk egy kicsit az összeggel, hogy vajon Magyarországon, az átlag keresetekből kiindulva körülbelül hány ember éves fizetését vitte haza a hollywoodi sztár.

Ha abból indulunk ki, hogy az átlag magyar havi 248 ezer forintot keres bruttóban, azaz hozzávetőlegesen 170 ezret nettóban, akkor ez éves szinten körülbelül 2 millió forint.

Sandra Bullock 51 millió dollárja 230 forint/1 dollár árfolyamon számolva 11 milliárd 730 millió forint. Ha ezt a számot leosztjuk az éves magyar nettó átlagkeresettel, akkor 5865-öt kapunk, azaz ennyi magyar ember keresete felel meg a színésznő bérének.

De menjünk tovább: egy átlag településen a lakosok 40%-a dolgozik, hiszen élnek ott gyerekek, tanulók, nyugdíjasok és munkanélküliek is. Ha az 5865 ember a 40%, akkor 8797-en vannak a nem dolgozók. Ezt a kettőt összeadva kapunk 14 662-t, azaz egy körülbelül egy Mór vagy Kiskőrös lakosszámú várost.

Azért az igazsághoz tartozik, hogy a hollywoodi bérek amerikai mércével nézve is elképesztően magasak: egy átlag USA-béli dolgozó hozzávetőlegesen 30-35 ezer dollárt visz haza évente, tehát körülbelül 1500 amerikai kereste meg tavaly Sandra Bullock bevételét. Mindemellett pedig a Forbes hangsúlyozza, hogy bár ez az összeg valóban befolyt a színésznő kasszájába, de ebből még adóznia kell, nem beszélve az ügynökeinek járó fizetésről és egyéb levonásokról.

Sandra Bullock mögött a listán Jennifer Lawrence áll a második helyen, ő 34 millió dollárt zsebelt be ugyanebben az időszakban. Harmadik pedig Jennifer Aniston, 32 millió dollárral.

A Forbes július 21-én a legtöbbet kereső színészek listáját is nyilvánosságra hozta: ezen Robert Downey Jr. szerepel a lista élén, nem kevesebb, mint 75 millió dollár keresettel - szintén a 2013 júniusa és 2014 júniusa közötti időszakra vonatkozóan.

Sandra Bullock miniben

Az 50 éves színésznő nemcsak sikeres, de jól is néz ki. Nézd meg a róla készült fotókat!

Ezt is szeretjük