Emlékszel Mr. Beanre? Rowan Atkinson 30 év alatt így megváltozott
Rowan Atkinson neve egy életre összeforrt Mr. Beannel.

rowan-atkinson-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Mr. Bean harminc évvel ezelőtt, 1990-ben kezdte meg hódító útját, legelőször a brit ITV tűzte műsorra, a sorozat végül 1995-ben fejeződött be, de utána két mozifilmet is kapott, az egyik az 1997-es Bean - Az igazi katasztrófafilm volt, a másikat 2007-ben mutatták be Mr. Bean nyaral címmel. 2002-től 2019-ig pedig a kisgyerekeket megcélzó rajzfilm változata futott. A szériát és a mesét világszerte több mint 190 országban mutatták be.

A legendás karaktert Rowan Atkinson formálta meg, akinek a neve egy életre egybeforrt a magában dünnyögő, leleményes, ám roppant gyerekes karakter nevével.

Rowan Atkinson így fest napjainkban

A 65 éves színész az elmúlt harminc évben sokat változott, de még ma is pillanatok alatt felismerik a rajongók az utcán, ez egyedi, karakteres arcának is köszönhető. Furcsa grimaszai miatt a gumiarcú ember becenevet is ráaggatták.

Atkinson szerint a Mr. Bean világsikere a karaktere jellemében rejtőzik.

- Lényegében ő egy gyerek egy felnőtt férfi testében. Bármilyen rasszról vagy kultúráról beszélünk, a gyerekek viselkedése általában azonos, így könnyen tudnak Mr. Beannel azonosulni és persze nevetni rajta. A gyerekes, fegyelmezetlen viselkedés mindig vicces lesz - magyarázta a Mirror angol lapnak.

A legendás karakter megformálása mindig is stresszes volt számára, mert általában rajta múlt, hogy a poénok tényleg jól működjenek. Persze egy-egy jelenetben más színészek játéka is fontos volt, de a sorozat főszereplőjeként az ő vállára helyeződött a legtöbb súly. Bár Mr. Bean védjegyévé vált, hogy sosem beszélt, Atkinson örült volna, ha többször megszólalhatott volna. Az 1997-es mozifilmben többször kinyithatta a száját azért, mert így könnyebb volt az alkotás sztoriját elmesélniük a nézőknek.

rowan atkinson
Fotó: Taylor Hill / Getty Images Hungary

Ami a magánéletét illeti, 2014 óta van együtt a nála 28 évvel fiatalabb Louise Forddal, a nő 2017-ben hozta világra lányukat, Islát. Előző házasságából két gyermeke született, Benjamin 1993-ban, Lily 1995-ben látta meg a napvilágot.

Emlékszel Ralph atyára a Tövismadarakból?

Képes összeállításunkban megnézheted a 86 éves Richard Chamberlain friss fotóját.

Ezt is szeretjük