Hírességek a rendőrségi fotóalbumban

Tettlegességtől a gyilkosságig terjed a bűnök listája, melyekért főszereplőink a fotós elé kerültek. Bemutatjuk a rock valódi arcát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jagger, Morrison, Eminem, Marilyn Manson. Mi a közös bennük? Milliók hallgatják zenéjüket. És még egy dolog: mindannyian bekerültek a törvényszéki mosolyalbumba. Következzenek a rocktörténet legbotrányosabb arcai!

Mick Jagger

A Stones énekese fiatalabb éveiben nem fogta vissza magát, és megjárt több fogdát is. A galériában egy amerikai incidens után látható, mikor megpróbált megverni egy fotóst. Jóval nagyobb publicitást kapott ennél egy '68-as ügy, mikor a rendőrség megrohanta a gitáros Keith Richards házát, és kábítószer-birtoklásért letartóztatta Jaggert és barátnőjét, Marianne Faithfullt.

A legenda szerint épp egy orgia közepén voltak, de ez nem igaz; az ellenben igen, hogy Marianne egy szál prémben fogadta a betörő rendőröket.

Jim Morrison

A Doors fiatalon elhunyt énekese minden idők legsármosabb frontemberei közé tartozott, de sosem volt könnyű eset. Először 1963-ban egy rendőr sisakjának ellopásáért került a mosolyalbumba, de később már jóval botrányosabb esetei is voltak. 1967-ben a színpadról vitték el a rendőrök, miután kirohanást intézett a koncert előtt őt gázspray-vel lefújó társuk ellen.

Két évvel később Miamiban a teljesen elázottan színpadra álló Morrison előbb a közönséget inzultálta, majd egy „akarjátok látni a farkam?” kiáltással letolta nadrágját. A koncert befejeződött, az énekest meg letartóztatták. Első fokon elítélték, a másodfokú ítéletet viszont már nem érte meg.

Sid Vicious

A Sex Pistols zenélni nem, balhézni viszont annál jobban tudó basszusgitárosa a punk tragikus ikonja lett. A kemény kábítószeres Sid 1978-ban került rácsok mögé, mikor letartóztatták barátnője, a szintén drogos Nancy Spungen meggyilkolásáért. A heroinos kábulatból magához térő zenész semmire nem emlékezett. Egy évvel később a drog végzett vele, miután túladagolta magát. A gyilkossági ügy a mai napig megoldatlan maradt, bár a legvalószínűbb, hogy valóban Vicious volt a tettes.

Ozzy Osbourne

Az épp hidrogénezett hajjal fogdába vágott Ozzy alighanem maga se tudja megszámolni, élete folyamán hány botrányba keveredett.

A fotó egy ittas vezetés után készült, de korábban legendás esetei is voltak az énekesnek: részegen levizelte az Alamo börtön falát, leharapta egy koncerten bedobott denevér fejét - azt hitte, gumijáték -, vagy kokainmámorban hangyákat szippantott fel. A Sötétség Hercege egykori énjéhez képest már csak békésen csoszog otthonában, megpróbálva kibírni lehetetlen családját.

W. Axl Rose

A Guns N’ Roses énekesénél sosem lehetett tudni, hogy élete legjobb koncertjét adja, vagy sértődötten levonul a színpadról. 1991-ben, St. Louis-ban ennél is tovább ment a mániás depresszióval küzdő Axl: miután egy rajongó fényképeket készített róla, és a biztonsági őrök nem vezették ki, leugrott a színpadról rendet vágni.

Mikor visszamászott, „a seggfej biztonságiak miatt most hazamegyek” kiáltással levágta a mikrofont, és ennyi volt a koncert. A közönség ezt rossz néven vette: az egész csarnokot szétverték, a Guns pedig jelzés nélküli furgonban lapítva távozott a helyszínről. Axl később bíróság előtt felelt az incidensért.

Michael Jackson

A pop királya már elég hosszú ideje csak bírósági ügyei és plasztikai műtétei miatt kerül címlapokra a zenéje helyett. Az anyagi csőd szélén álló sztárról a fotó 2003-ban készült, mikor gyerekmolesztálásért kísérték be. A bíróság felmentette, karrierje viszont alighanem romokban hever.

Eminem

A rapperről senki sem mondhatja, hogy csak pózból vette fel a keményfiú-imázst. A rendszeresen botrányokba keveredő, szabadszájú sztárt épphogy elengedte 2000-ben a rendőrség, mikor egy nappal később már gyakorlatilag ugyanazzal a váddal ismét a fotós elé ülhetett: nyilvánosan fenyegetőzött lőfegyverével.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Marilyn Manson

Ha egy előadó koncertjein rendszeresen a fenekét mutogatja, ott komolyabb dolgok is történhetnek: Mansont egy koncertjén alkalmazott biztonsági őr jelentette fel tettlegességért, testi sértésért és zaklatásért. 4000 dolláros bírsággal szabadult.

Ezt is szeretjük