Ennivaló fiúcska volt a sármos Robert Pattinson
Robert Pattinson egykoron szöszi kissrác volt, aki talán álmában sem gondolta volna, hogy a fél világ megőrül majd érte.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Robert Pattinson néhány éve bizonyára nem nagyon hitte, hogy egyszer majd a tinilányok tízezreit kergeti extázisba pusztán azzal, hogy odainteget nekik a kordonon túlra.

Tény, az 1986-os angol fiúval nagyot fordult a világ, amióta eljátszotta a jóképű vámpír, Edward Cullen szerepét a nagysikerű Alkonyat filmben, mely új alapokra helyezte a romantikus mozi fogalmát.

Mindenki őt akarja

A halandó lányért epekedő vérszívó érthető módon minden hölgynézőt elvarázsolt, hiszen ki ne szeretne egyszer részese lenni egy ilyen hatalmas és minden józanságot elsöprő szerelemnek, mint amit Edward érez Bella iránt - és fordítva.

Ki hinné, hogy annak idején Pattinson vonakodott jelentkezni a meghallgatásra, mert úgy érezte, nem tudna tökéletes alakítást nyújtani a szerepben?

Persze azóta már kétszer bebizonyította - az Alkonyat, illetve a nemrég bemutatott Alkonyat - Újhold alkalmával  -, hogy remekül képes egyszerre emberfeletti és nagyon is emberi lenni.

Talán kevesen tudják, hogy a bicajos-rendőrsapkás kiskölyök 12 évesen modellkedni kezdett, és állítása szerint népszerű is volt mindaddig, amíg lányos vonásai nem férfiasodtak.

Modellkarrierjének kudarca után a fiatalember más elfoglaltság után nézett: a Barnes Theatre Company amatőr társulatában először a színfalak mögül figyelte a színészet mikéntjét, majd egyre nagyobb szerepeket bíztak rá.

Misztikus filmek hőse

2004-ben állt először a felvevőgép elé, de a nevét a rákövetkező évben kezdte megismerni a világ a Harry Potter és a tűz serlege révén, ahol Cedric Diggoryt alakította. 

Bár a filmben csak mellékkaraktert játszott, a kritika is felfigyelt rá - a Times magazin meg is választotta A jövő brit sztárjának, és többen máris az új Jude Law-ként kezdték emlegetni.

Tavaly pedig jött a Twilight, azaz az Alkonyat, ami mérhetetlen módon megdobta népszerűségét - hogy aztán ezt mire használja majd, az csak rajta múlik.
Ezt is szeretjük