Kislányát követte a halálba az öngyilkos Robert Enke
Robert Enke német kapus 2006-ban veszítette el kétéves lányát, aki egy veleszületett szívbetegségbe halt bele.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemrég adtunk hírt arról, hogy Alex Harris sikeres úszó paralimpikon a vonat elé vetette magát, a legfrissebb információk szerint egy másik sztársportoló is hasonló módon követett el öngyilkosságot a napokban.


Robert Enke, a német válogatott futballcsapat 32 éves kapusa 2009. november 10-én, a kora esti órákban lépett a sínek közé Neustadt am Rübenberge-béli lakása közelében, ahol a menetrend szerinti gyorsvonat elütötte.

Mivel a kiérkező rendőrök bűncselekményre utaló nyomot nem találtak, öngyilkosságra gyanakodtak, amit a focista menedzsere és barátja, Jörg Neblung is megerősített. Az okokról azonban egyelőre nem szándékozott semmit elárulni, de ígérete szerint egy szerdai hannoveri sajtótájékoztatón minden kérdésre választ kapnak majd a sajtó képviselői.

Imádta kislányát

Az utóbbi időben mintha átok ült volna a futballistán: 2006-ban egy veleszületett szívrendellenességben meghalt imádott kétéves kislánya, Lara, ami mélységesen lesújtotta őt és feleségét. Idén májusban azonban örökbe fogadtak egy kicsit, és úgy tűnt, újra fény költözött a férfi szemébe.

- Nagyon, nagyon hálásak vagyunk ennek a kis emberkének, aki belépett az életünkbe - nyilatkozta akkor a hat hónapos Leiláról.

Emellett azonban egészségügyi problémák is gyötörték: rejtélyes bélgyulladás alakult ki nála, aminek, hiába a vizsgálatok és tesztek, nem találták az okát. Emiatt kénytelen volt kihagyni a válogatott meccseit: a novemberre tervezett Chile, illetve Elefántcsontpart csapatai elleni mérkőzéseken sem léphetett volna pályára, és az sem dőlt el, kvalifikálják-e a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.

Mindenesetre a Hannover 96 csapatának elnöke, Martin Kind úgy véli, bármilyen okból is lett Enke öngyilkos, annak nincs köze a focihoz. Véleménye szerint a focista labilis idegrendszerű volt, de ezt jól leplezte a nyilvánosság előtt.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az 1977-es születésű Robert Enke 1998-ban játszott először a Bundesliga játékosaként, pályafutása során összesen nyolc alkalommal rúghatta a bőrt a német válogatottban, de fiatalon az U21-es csapatnak is tagja volt. 2004-től tartozott a Hannover 96-hoz.

Ezt is szeretjük