Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára

Robert Redford és Barbra Streisand közös filmje, az Ilyenek voltunk igazi klasszikussá vált.

rob-és-barbra

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Robert Redford és Barbra Streisand közös filmje, az Ilyenek voltunk igazi klasszikussá vált, emberek milliói imádták a színészek közti dinamikát, ám a forgatások nem teltek zökkenőmentesen, derült ki Robert Hofler könyvéből, amelyet az 1973-as mozialkotásról írt.

A The Way They Were: How Epic Battles and Bruised Egos Brought a Classic Hollywood Love Story to the Screen című könyvből a Daily Mail is szemlézett, kiderült, Redford miért nem szeretett kolléganőjével dolgozni, és hogyan oldották meg az intim jeleneteiket.

Robert Redford és Barbra Streisand az Ilyenek voltunk forgatásán

Az 1973-as alkotásnak köszönhetően Streisandot még Oscar-díjra is jelölték, ennek ellenére Redford mégsem akart vele dolgozni, és a közös munkát sem élvezte, mert úgy gondolta, kolléganője nem egy komoly színésznő. Az volt a gondja vele, hogy csak musicalekben és könnyedebb hangvételű mozikban szerepelt.

GettyImages-517446452
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Hollywoodi körökben hallotta a nőről, hogy egy nagyon erős személyiség, aki szeret irányítani.

- Ő fogja saját magát rendezni, ez nem fog működni!

A hangját sem bírta elviselni.

- Ugye nem fog énekelni? Nem akarom, hogy a film közepén énekelni kezdjen - mondta Redford Barbráról.

Az intim jelenetek nem voltak a kedvencei, bár a színésznő végig bikiniben volt, Redford úgy érezte, két alsóneműre van szüksége, hogy védelmezze magát. A könyv szerzője szerint a forgatások alatt Streisand teljesen belehabarodott kollégájába, és bármit megtett volna azért, hogy elcsábítsa, ám akkoriban a színész már boldog házasságban élt, és négy gyereket nevelt.

GettyImages-500632852
Fotó: Todd Williamson / Getty Images Hungary

A második szexjelenetüknél is akadtak gondok. Az Oscar-díjas színész nem volt hajlandó kiejteni a száján azt a mondatot, hogy "ezzel az alkalommal most jobb lesz", mert úgy gondolta, az emberek azt gondolják majd róla, biztosan rossz az ágyban.

Sydney Pollack rendező egyébként hónapokon át ostromolta Redfordot, hogy elvállalja a szerepet. A férfi szerint a karaktere, Hubbell Gardiner nem több egy üres Ken babánál. Még Ray Starkkal, a mozi producerével sem jött ki jól, úgy fogalmazott, hogy az Ilyenek voltunk csak Stark egonöveléséhez kell, és el sem akarja olvasni a forgatókönyvet. Erre a producer kérte Pollackot, keressen más színészt a főszerepre, de a rendező kitartott Redford mellett.

Barbra Streisand fiatalon

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szépséges volt pályája elején a csodálatos Barbra Streisand! 

Ilyen szép volt 21 évesen Barbra Streisand: nem csoda, hogy Károly király is odáig volt érte

Nézegess képeket!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük