Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára

Robert Redford és Barbra Streisand közös filmje, az Ilyenek voltunk igazi klasszikussá vált.

rob-és-barbra
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Robert Redford és Barbra Streisand közös filmje, az Ilyenek voltunk igazi klasszikussá vált, emberek milliói imádták a színészek közti dinamikát, ám a forgatások nem teltek zökkenőmentesen, derült ki Robert Hofler könyvéből, amelyet az 1973-as mozialkotásról írt.

A The Way They Were: How Epic Battles and Bruised Egos Brought a Classic Hollywood Love Story to the Screen című könyvből a Daily Mail is szemlézett, kiderült, Redford miért nem szeretett kolléganőjével dolgozni, és hogyan oldották meg az intim jeleneteiket.

Robert Redford és Barbra Streisand az Ilyenek voltunk forgatásán

Az 1973-as alkotásnak köszönhetően Streisandot még Oscar-díjra is jelölték, ennek ellenére Redford mégsem akart vele dolgozni, és a közös munkát sem élvezte, mert úgy gondolta, kolléganője nem egy komoly színésznő. Az volt a gondja vele, hogy csak musicalekben és könnyedebb hangvételű mozikban szerepelt.

GettyImages-517446452
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Hollywoodi körökben hallotta a nőről, hogy egy nagyon erős személyiség, aki szeret irányítani.

- Ő fogja saját magát rendezni, ez nem fog működni!

A hangját sem bírta elviselni.

- Ugye nem fog énekelni? Nem akarom, hogy a film közepén énekelni kezdjen - mondta Redford Barbráról.

Az intim jelenetek nem voltak a kedvencei, bár a színésznő végig bikiniben volt, Redford úgy érezte, két alsóneműre van szüksége, hogy védelmezze magát. A könyv szerzője szerint a forgatások alatt Streisand teljesen belehabarodott kollégájába, és bármit megtett volna azért, hogy elcsábítsa, ám akkoriban a színész már boldog házasságban élt, és négy gyereket nevelt.

GettyImages-500632852
Fotó: Todd Williamson / Getty Images Hungary

A második szexjelenetüknél is akadtak gondok. Az Oscar-díjas színész nem volt hajlandó kiejteni a száján azt a mondatot, hogy "ezzel az alkalommal most jobb lesz", mert úgy gondolta, az emberek azt gondolják majd róla, biztosan rossz az ágyban.

Sydney Pollack rendező egyébként hónapokon át ostromolta Redfordot, hogy elvállalja a szerepet. A férfi szerint a karaktere, Hubbell Gardiner nem több egy üres Ken babánál. Még Ray Starkkal, a mozi producerével sem jött ki jól, úgy fogalmazott, hogy az Ilyenek voltunk csak Stark egonöveléséhez kell, és el sem akarja olvasni a forgatókönyvet. Erre a producer kérte Pollackot, keressen más színészt a főszerepre, de a rendező kitartott Redford mellett.

Barbra Streisand fiatalon

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szépséges volt pályája elején a csodálatos Barbra Streisand! 

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük