Egy hajszálon múlt Robbie Williams élete - Ki nem találod, ki húzta ki a csávából
Robbie Williams élete legsötétebb korszakáról vallott.

robbie-williams-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Robbie Williams a '90-es évek egyik szívtipró énekese volt. Karrierjét a Take That brit fiúcsapatban kezdte, egyik pillanatról a másikra emberek milliói kezdtek érte rajongani. Később elhatározta, szólókarrierbe kezd, miután kivált a bandából, sajnos eluralkodtak felette a démonjai. Alkohol- és drogproblémákkal is küzdött, függőségei pedig nemcsak a karrierjére, hanem az életére is veszélyt jelentettek.

Robbie Williams Elton Johnnak köszönheti az életét

A februárban 46. születésnapját ünneplő sztár Jonathan Ross show-jában volt vendég, ahol élete legnehezebb időszaka is terítékre került. Bevallása szerint az életét zenésztársának, Elton Johnnak köszönheti. Köztudott, hogy a 72 éves legenda fiatalon hasonló cipőben járt, mint Williams, neki is meggyűlt a baja az alkohollal és a drogokkal, muszáj volt rehabra elmennie, hogy legyőzze betegségét, ami szerencsére sikerült neki, 1990 óta nem él tudatmódosító szerekkel, és alkoholt sem fogyaszt.

Robbie Williams és Elton John a mai napig jó viszonyt ápolnak egymással.
Robbie Williams és Elton John a mai napig jó viszonyt ápolnak egymással.
Fotó: BBC/The Graham Norton Show

- Tényleg megpróbált nekem segíteni. A kezdeti időkben volt egy hét, amikor muszáj volt elmennem rehabra, előtte két dalomat kellett felvennem, az egyik volt az Angels, a másik pedig a Let me entertain you - mesélte, hozzátette, először a munkáját végezte el, amit meg is mutatott Elton Johnnak, aki észrevette, valami nincs rendben a zenésztársával.

- Elton meghívott a házába, hogy meghallgassa az új dalaim. Aznap reggel beültem egy taxiba, és azt a játékot játszottam, hogy ha megláttam útközben egy kocsmát, megállítottam az autót, és bedobtam két deci alkoholt. Már volt bennem vagy két liternyi pia, aztán elmentem a stúdióba, ahol teljesen kiütött az alkohol, és a mixelőpult alatt végeztem. A fejemben volt, hogy délután háromra Eltonnál kell lennem, de még egy kis vörösbort ittam azért előtte - mesélte el a részleteket.

Oda is ért Elton Johnhoz, de akkor már Robbie Williams szörnyen festett, bűzlött az alkoholtól, ráadásul, mivel nagyon kiütötte magát, tele volt ételmaradékkal és vörösborral a ruhája. A veterán zenész fiatalabb kollégájának azt tanácsolta, most rögtön menjen el rehabra, de Williams ellenkezett. Kisebb vita alakult ki köztük, végül Elton gyorsan elintézte, hogy a Take That egykori szépfiúja rátérjen a gyógyulás útjára.

- Arra ébredtem, hogy valaki megkopogtatta a vállamat, kinyitottam a szemeim, erre azt láttam, hogy ott állt Elton John, David Furnish, egy orvos, illetve egy pszichiáter, és aztán elvittek engem. Úgy éreztem, hogy nem tudom ebből a szituációból kihúzni már magam. (...) Nagy pillanat volt, amikor Elton konyhájában kijózanodtam néhány répa társaságában, és azon gondolkodtam, mégis hogyan fogok kijönni ebből a zűrzavarból?

A rehabot eleinte nehezen viselte, de végül sikerült leküzdenie függőségeit, és bevallása szerint 19 éve teljesen tiszta.

Elton John bevallotta, hogy teltek Freddie Mercury utolsó napjai

Elton John és Freddie Mercury jó barátságban álltak egymással, így az énekest nagyon megviselte a Queen frontemberének halála. Az énekes így vallott cimborája utolsó napjairól.

Ezt is szeretjük