Így teltek Freddie Mercury utolsó napjai: Elton John számolt be a tragédiáról

Freddie és Elton John nagyon közel álltak egymáshoz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elton John és Freddie Mercury jó barátságban álltak egymással, így az énekest nagyon megviselte a Queen frontemberének halála.

Így teltek Freddie utolsó napjai

A Tiny Dancer előadója a 2013-as Love Is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS (A szeretet a gyógyír: Az életről, a veszteségről, és az AIDS legyőzéséről) című könyvében mesélt a Freddie-vel való barátságáról, azonban egy most előkerült kéziratban a haláláról is sokkal többet árult el, mint a kész könyvben.

- A padlóra kerültem, amikor megtudtam, hogy Freddie nincs többé. Tudta, hogy hamarosan meg fog halni, és nem lesz fájdalommentes. Nagyon bátor ember volt. Betegen is megjelent a rajongói között, fellépett a Queennel, ugyanaz a vicces, polgárpukkasztó és nagylelkű férfi maradt, aki mindig is volt. Pedig az utolsó időszak már elviselhetetlen volt. Az egész teste kelésekkel és fekélyekkel volt tele, de ő sohasem panaszkodott.

Freddie egy fénysugár volt a Földön, akkor is, amikor már állni sem tudott a betegsége következtében. Azt hihetnétek, az utolsó napjaiban csak a halála körül forogtak a gondolatai, de a valóság nem is állhatna távolabb ettől. Akkor is ránk gondolt, a szeretteire - írta a könyv felbukkant kéziratában.

Elton John ugyanis a gyászában még kapott egy csodás ajándékot az elhunyt barátjától, amire nem is számított:

- Néhány hét telt el csak a halála óta. Borzalmasan éreztem magam, rengeteget gondoltam rá. Egyszer csak kopogtattak az ajtómon, és ott állt egy futár egy csomaggal. Kinyitottam, és egy Henry Scott Tuke-festményt találtam benne, aki nem mellesleg a kedvenc művészem. Freddie és én kitaláltunk egymásnak egy női becenevet, amin a másikat szólítottuk. Én voltam Sharon, ő pedig Melina.

Az ajándék címkéjén ez állt: "Kedves Sharon! Tudtam, hogy örülnél ennek. Boldog karácsonyt kívánok. Szeretettel, Melina". Nagyon meghatódtam, még most is könnyek szöknek a szemembe miatta. Ilyen volt a valódi Freddie. Az utolsó napjaiban is azon járt az agya, mivel okozhatna örömöt másoknak. Én mindig így emlékszem majd rá - írta.

Ez volt Freddie Mercury utolsó fotója - Még itt is tagadta, hogy beteg

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük