Ő volt a West Side Story gyönyörű Anitája - 87 évesen így néz ki Rita Moreno
Steven Spielberggel fotózkodott a West Side Story remake-jének díszletében.

rita-moreno-west-side-story-2019-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A West Side Story máig a világ egyik legnépszerűbb musicalje, melynek filmváltozatát tíz Oscar-díjjal jutalmazta a filmes szakma 1962-ben. A két főszereplő, a Tonyt alakító Richard Beymer és a Mariát megszemélyesítő Natalie Wood mellett a közönség nagy kedvence volt Anita, akit Rita Moreno keltett életre a mozivászon.

Így néz ki ma Rita Moreno

Rita Morenót is aranyszobrocskával jutalmazták a játékáért, de ennél jóval tovább ment: mivel az Oscar mellé Emmy-, Grammy- és Tony-díjat is kapott, egyike lett az EGOT-díjas sztároknak, akikből mindösszesen 15 van az egész világon. Ugyan jó néhány filmben és sorozatban is felbukkant, sőt, még műsorvezető is volt, a nagy szerelme mindig a színház - azon belül is a West Side Story című darab - maradt.

rita-moreno-west-side-story-2019-1
Fotó: Silver Screen Collection / Getty Images Hungary

Steven Spielberg úgy döntött, ideje felújítani a régi klasszikust, ezért elkészítette a film remake-jét, melyben Ansel Elgort és Rachel Zegler alakítják a főszereplőket. Természetesen Rita Moreno sem maradhatott ki a szereplők közül annak ellenére, hogy Anita szerepét a korából adódóan átvette tőle Ariana DeBose - egy korábban nem ismert karaktert alakít, Valentinát.

Most fejeződött be a film forgatása, Steven Spielberg pedig megosztott néhány felvételt a színfalak mögül - köztük Rita Morenóval is, akit boldogan ölelget a felvételen. A színésznő általában sokkal fiatalabbnak tűnik a koránál, így valószínű, hogy most egy ősz parókával oldották meg, hogy nagymamásabbnak tűnjön.

A rajongók nagyon örültek, hogy a feldolgozásban is visszatér a színésznő - annak ellenére, hogy kevesen bíznak az új verzió sikerében. Ilyen kommentek érkeztek a kép alá: "Kedves dolog volt visszahívni Rita Morenót, nélküle nem lenne az igazi", "Szerintem rémes lesz a remake, de miatta megnézem", "Ó, a nosztalgia! Mennyit változott Rita Moreno, te édes Istenem..." - írták a kommentelők.

56 évvel ezelőtti ruhájában jelent meg az Oscar-gálán

Rita Moreno alakja még mindig fantasztikus - abban a ruhában jelent meg az Oscar-gálán, amit 1962-ben viselt, a díja átvételekor!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük