Ricky Martin: „Meleg vagyok, mától nem titkolom tovább”
Annyi év spekuláció után Ricky Martin a saját weboldalán állt elő a farbával: valóban a saját neméhez vonzódik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár időről időre felröppen valamelyik jóképű - és éppen szingli - hírességről, hogy meleg, van, amikor tényleg igaznak bizonyul a pletyka. Remek példa erre Ricky Martin, akiről már jó tíz évvel ezelőtt mondogatták, hogy feltehetően a saját neméhez vonzódik.

Az akkoriban a Livin La Vida Locával a slágerlistákat ostromló szexi énekes természetesen hevesen tagadta, hogy meleg lenne, sőt, azt állította, csupán az irigység mondatja ezt az emberekkel.

Sokáig tagadta

- Azt hiszem, olyanok találnak ki hasonlókat, akiknek nincs normális életük, és azt szeretnék, hogy nekem se legyen. Persze igyekszem nem figyelni a huhogókra - úgy vélem, lehetnék akár családos ember vagy ágyról ágyra járó macsó, ha valaki azt akarja rólam terjeszteni, hogy meleg vagyok, az úgyis megteszi - nyilatkozta 2000-ben a Mirror magazinnak.

Hasonlóan kerülte a témát a mára már híressé vált Barbara Walters-interjúban is, bár beszélgetőpartnere mindenképpen ki akarta belőle csikarni a választ - amit aztán utólag meg is bánt, ahogy azt nemrégiben bevallotta.

Új szakaszba lépett

Most mindenesetre vége a találgatásoknak: a 38 éves Puerto Ricó-i énekes, akinek béranya szült ikreket 2008-ban, tegnap a saját weboldalán vallotta be: valóban homoszexuális. A nagy bejelentésre azért most került sor, mert néhány hónapja elkezdte írni az önéletrajzát, és sok mindent letisztázott a fejében. Úgy véli, azzal, hogy nyíltan vállalja másságát, végre ugyanolyan felszabadulttá vált, amilyennek korábban csak a színpadon érezte magát.

- Eljött az én időm, ma van az én napom, és ez az én pillanatom. A hallgatás és titkolózás évei csak erősebbé tettek, és egyre inkább meggyőződésemmé vált, hogy az elfogadásnak belülről kell jönnie. Hogy az igazság beismerése hatalmas erőt ad majd, amivel mindent képes leszek legyőzni.

És hogy mi vár rám ezután? Nem számít. Csak az érdekel, hogy bennem mi zajlik. Mostantól a boldogság új értelmet nyert számomra. Minden egyes szó, amit ebben a levélben leírtam, szeretetből, elfogadásból, ragaszkodásból és elégedettségből született.

Azzal, hogy ezt megosztom a világgal, hatalmas lépést teszek a belső békém felé. Mindezek után büszkén kijelentem: meleg vagyok, és rendkívül szerencsés a sorsom alakulását illetően.

Ezt is szeretjük