A Szellemirtók sztárja 24 évig nem állt kamerák elé - Szívszorító az oka

Rick Moranis 24 év után tér vissza a kamerák elé.

rick-moranis-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rick Moranis 1976-ban szerepelt először a kamerák előtt, színészi karrierje azonban csak a '80-as években indult be igazán. Ő volt a Szellemirtók Louis Tullyja, de főszerepet játszott az Űrgolyhók, a Drágám, a kölykök összementek, a Vásott szülők, a Lökött örökösök és A Flintstone család című mozikban is.

A '90-es évekre nagy rajongótáborral büszkélkedhetett, a családi komédiák egyik népszerű színésze volt, 1996-ban leforgatta a Drágám, most mi mentünk össze! című vígjátékot, utána viszont eltűnt. Néha elvállalt szinkronszerepeket, de a kamerák előtt nem színészkedett. A kolozsvári gyökerekkel rendelkező sztár most visszatér, ugyanis bejelentették, hogy a Shrunk című mozi főszereplője lesz, ami a Drágám, a kölykök összementek! feldolgozása.

Rick Moranis ezért nem állt kamerák elé évekig

Szívszorító az oka, hogy a 66 éves színész miért nem vállalt szerepeket a '90-es évek második felétől, minderről 2015-ben a The Hollywood Reporternek vallott. A felesége, Ann 1991 februárjában mellrákban hunyt el. Bár a szörnyű tragédia után néhány évig még a filmiparban dolgozott, szerette volna, ha két gyermeke nevelésére még több ideje lenne.

A Flintstone család és a Szellemirtók sztárja volt.
A Flintstone család és a Szellemirtók sztárja volt.
Fotó: Getty Images Hungary

- Varázslatos és nagyon érdekes emberekkel dolgozhattam együtt, azonban egyedül maradtam két kicsi gyerekkel, és ez teljesen más életstílust igényelt. De ez nagyon fontos volt számomra, hogy velük legyek. Egyáltalán nem bántam meg az akkori döntésem, az életem így is csodálatos - vallotta be a lapnak.

Hozzátette, ezt a döntését akkor hozta meg, amikor az egyik filmjét egy másik városban kellett volna forgatnia, azonban pont kezdődött az iskola a gyerekeknek. Utóbbi miatt inkább lemondott a szerepről. Szerencsésnek érezte magát, hogy Manhattanben, ahol éltek, írásból és szinkronos munkákból el tudta tartani a gyerekeit és saját magát is.

- Mindig történik valami az emberek életében, akik új tervekkel állnak elő, karriert váltanak, elköltöznek egy másik városba. Velem is ez történt.

Akkor hozzátette, ha kap egy olyan ajánlatot, amit érdekesnek vél, szívesen elvállalná a szerepet, de csak azt, ami tényleg megfogja őt. Amikor még aktívan színészkedett, már akkor is komolyan megfontolta, mit vállal el, és mik azok a filmek, amik nem férnek be neki.

- Büszke vagyok azokra a dolgokra, amikre igent mondtam, és örülök azoknak a filmeknek is, amiket nem vállaltam el. Igen, eléggé válogatós vagyok, és az is maradok. Ez eddig is bevált nekem - zárta a gondolatát.

Sztárok, akik otthagyták Hollywoodot

Képes összeállításunkban megnézheted, kik azok a sztárok, akik a nagy sikerek ellenére otthagyták a filmipart.

Ezt is szeretjük