Alaposan kioktatta az újságírókat a színésznő! Ezért nem állta meg szó nélkül
Reese Witherspoon felvette a harcot a vörös szőnyegen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Oscar-gála mindig is legalább annyira szólt a jelölt és díjnyertes filmekről, alkotókról, szereplőkről, mint a vörös szőnyegen bevonuló sztárokról, akik szebbnél szebb ruhakölteményekben kápráztatják el évtizedek óta a díjkiosztó közönségét és az élő közvetítések nézőit szerte a világon.

És ezek a nézők bizony gyakran kizárólag arra kíváncsiak, hogy kedvencük mit viselt a gálán, melyik tervező kollekciójából választott, és vajon az jól állt-e neki vagy sem.

Reese Witherspoon ezt elégelte meg: az Instagram oldalán felhívást intézett minden újságíróhoz az #AskHerMore, azaz KérdezzTőleTöbbet kampány részeként, melyet még tavaly feburárban indítottak útjára, és melynek célja már akkor is az volt, hogy megszűnjön a szexista megkülönböztetés és vegyék komolyan a színésznőket.

Tehát az újságírók ne csak az iránt érdeklődjenek a vörös szőnyegen, hogy miként nyerték vissza az alakjukat és milyen ruhát viselnek, hanem komolyabb kérdéseket is fel merjenek tenni nekik - ahogyan azt a férfi színészeknél külön kérés nélkül megteszik.

- Tetszik nekem ez az AskHerMore kampány... hallottatok már róla? Arról szól, miként lehetne arra ösztönözni a riportereket, hogy kreatív kérdéseket tegyenek fel a vörös szőnyegen. Szeretem az Oscart ÉS a divatot ugyanúgy, mint sokan közületek és szívesen meg is osztom veletek a későbbiekben, hogy milyen ruhában voltam. De ezenfelül szeretnék érdekes kérdésekre is felelni. [...] Olyan sok lenyűgöző, tehetséges jelölt volt idén, ismerjük meg a történeteiket! - írta a színésznő az Instagramjára.

És hogy megkönnyítse a tanácstalan újságírók dolgát, példakérdéseket is felsorolt: "Mi az a legnagyobb kockázat, amit bevállaltál és bejött?" "Mi az a teljesítmény, amire a legbüszkébb?" "Ön szerint milyen szerepe van a filmeseknek és a szereplőknek, hogy változást idézzenek elő a világban?".

Amikor minderről a vörös szőnyegen is megkérdezték, Reese Witherspoon annyit tett hozzá:

- Ez a mozgalom arról szól, hogy mi, színésznők többek vagyunk a ruhánknál... Nehéz nőnek lenni Hollywoodban!

Akárhogy is, azért akadt újságíró, aki megfogadta a kérést. Julianne Moore-t - a legjobb színésznő kategória nyertesét  - például megkérdezték, hogy miként készült fel a Still Alice-ben játszott szerepére, ahol egy Alzheimerben szenvedő nőt alakít.

Az Oscar gála legszebb sztárjai

Nézd meg, kik vettek részt a vasárnap megtartott filmes díjkiosztó gálán Los Angelesben! Kattints a nagy képre a galériáért!

Ezt is szeretjük