Elhunyt a 82 éves Raquel Welch: Hollywood szexszimbólumát így érte a halál

Raquel Welch 82 évesen halt meg egy rövid betegség után.

rw-cover

Raquel Welch szerda reggel hunyt el, számolt be először a TMZ. A színésznő 82 éves volt.

Raquel Welch meghalt

Los Angeles-i otthonában, békés körülmények között hunyta le örökre a szemeit rövid betegsége után. Azt nem árulták el, pontosan milyen betegséggel küzdött.

GettyImages-869219976
Fotó: Donato Sardella / Getty Images Hungary

A színésznő 1940. szeptember 5-én látta meg a napvilágot Chicagóban. Már egész kicsi korában arról ábrándozott, hogy a színpadon fog kibontakozni. Hétévesen balettozni kezdett, de tízévnyi kőkemény tanulás után a tanára megmondta neki, hogy nincs balerinaalkata.

Már kamaszként látszott, hogy különleges szépség, több szépségversenyt is megnyert tinédzserként. Miután elvégezte a középiskolát, a San Diego State Collage hallgatója lett, ahol még egy ösztöndíjat is elnyert, színészetet tanult, ezekben az években több helyi színházi darabban szerepelt, illetve férjhez ment, és családot alapított, két gyereke született, Tahnee és Damon. 1960-ban időjósként helyezkedett el San Diego helyi tévécsatornájánál, eközben az első házassága tönkrement, így két gyerekével Dallasban kezdett új életet.

GettyImages-515542552
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

1963-ban végül Los Angelesben kötött ki, ahol elkezdett meghallgatásokra járni. Az 1966-os Fantasztikus utazás című filmmel vált ismertté. Sokan olyan filmekből ismerhetik, mint a Száz puska, a Hannie Caulder, A bandita, a Koldus és királyfi, Az állat, a Bájkeverő, A négy testőr, avagy a Milady bosszúja vagy A három testőr, avagy a királyné gyémántjai. Utóbbiban nyújtott alakításáért még Golden Globe-díjat is nyert.

A '60-as és '70-es évek szexszimbólumaként emlegették. 1995-ben az Empire magazin beválogatta a Filmipar 100 legszexibb sztárja közé, a Playboy magazin összeállításában, amely a 20. század 100 legdögösebb sztárja nevet kapta, a harmadik helyezett lett.

Idősebb korában is láthattuk a képernyőn, például szerepelt a Doktor szösziben vagy a Miami helyszínelők című sorozatban. 2017-ben vonult vissza végleg a színészettől.

A szépség- és fitnesziparban is tevékenykedett: kazettákat adott ki még a '80-as években, parókákat kezdett árusítani, illetve volt külön ékszerkollekciója és bőrápolási termékei is.

Életében négyszer házasodott, utolsó férjétől 2004-ben vált el.

Sztárok, akiktől 2022-ben búcsúztunk

Képes összeállításunkkal a 2022-ben elhunyt hírességekre emlékezünk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük