Ránija jordán királyné csodaszép menyasszony volt: ritkán látott fotókon az előkelőség és Abdullah király

Ránija jordán királyné menyasszonyi ruháját Bruce Oldfield tervezte.

ránija-és-abdullah-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Husszein király és Antoinette Avril Gardiner legidősebb fia, II. Abdullah, aki később 1999-ben Jordánia királya lett, 1993-ban ismerte meg élete szerelmét, a palesztin származású Ránija Ál Jasint, akit ma már az egész világ Ránija jordán királynéként emleget. Nem vártak sokat az esküvővel, pár hónap ismertség után az oltár elé álltak, idén júniusban ünneplik majd a 29. házassági évfordulójukat.

Ránija jordán királyné menyasszonyi ruhája

Ránija 1970. augusztus 31-én látta meg a napvilágot, jó családba született, édesapja orvosként praktizált, az általános és középiskolai tanulmányait Kuvaitban folytatta, majd a Kairói Amerikai Egyetemen tanult, ahol üzleti diplomát szerzett. Olyan cégeknél dolgozott, mint a Citibank vagy az Apple. 1993 januárjában, 22 évesen egy vacsorapartin ismerkedett meg az akkor 31 esztendős Abdullah-val.

A megismerkedésük után két hónappal megtörtént az eljegyzés, majd 1993. június 10-én összekötötték az életüket. Ránija mesésen nézett ki az esküvője napján, Bruce Oldfield brit divattervező álmodta meg a ruháját, melynek felső részét arannyal díszítette, az inspirációt a londoni Victoria and Albert Múzeumban kiállított szíriai ünnepi ruhák adták.

Amikor egybekeltek, még álmaikban sem gondolták volna, hogy ők lesznek Jordánia királya és királynéja egyszer, ugyanis eredetileg a trónt Husszein király öccse, Hasszan örökölte volna, ám a halála előtt két héttel legidősebb fiát bízta meg ezzel a nemes feladattal. Abdullah és Ránija 1999. március 22-e óta ülnek a trónon hivatalosan. Négy gyerekük van: Husszein 1994-ben, Iman 1996-ban, Salma 2000-ben, Hashem 2005-ben született.

Képes összeállításunkban megnézheted, Ránija és Abdullah király milyen szépek voltak együtt az esküvőjük napján.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük