"Nem vagyok piszkafa, és agyam is van, ez talán probléma?" Kiakadt a színésznő
Queen Latifah beolvasott a hollywoodi rendezőknek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Queen Latifah sohasem tartozott a vékonydongájú színésznők közé, ám ő erre végtelenül büszke.

Legújabb interjújában keményen ki is kelt a hollywoodi szépségideál ellen, mint mondta, nem mindenki született 32-es ruhaméretűnek, de ettől még lehet jó ember.

Nem egy piszkafa

A dilemma és a Chicago sztárja minden eszközt bevet, hogy megváltoztassa azt a sztereotípiát, miszerint vonzó csak a piszkafa nő lehet a filmgyártás fellegvárában.

- Nem születtem piszkafának, és még eszem is van. Ez talán probléma? Mert szerintem sokkal fontosabb, hogy egy nőnek a lelke is szép legyen, ne csak a pofikája, és lehessen vele beszélgetni is. A korral úgyis mindenki megcsúnyul, akkor már csak a belbecs marad - nyilatkozta.

Ahogy fogalmazott, egyáltalán nem volt könnyű számára, hogy az általános szépségideált látva elfogadja magát, gyűlölte a testét és önmagát.

- Egyik nap odaálltam a tükör elé, és undorodtam magamtól. Nem voltam sovány, volt mellem, csípőm, fenekem. Borzalmas volt. Akkor azonban azt mondtam magamnak, csak két lehetőségem van. Vagy örökké gyűlölni fogom magam, vagy megtanulom elfogadni és megszeretni azt, aki vagyok. Ez utóbbi mellett döntöttem - mondta a Good Housekeeping magazinnak.

Nem néz másokat

Attól a naptól kezdve megpróbálta elűzni a negatív gondolatait, és csak a pozitívumokra figyelni. Queen Latifah azt mondta, bármit is akart, sohasem nézte meg, lehet-e, vagy ki csinálta eddig azt előtte, mert inába szállt volna a bátorsága. Példának a rappelést hozta fel, amely egy férfias műfaj, és ha csak arra figyelt volna, hogy egy nőnek ezt nem illik, akkor sohasem ért volna el benne sikereket.

A 43 éves színésznő határozottan kiáll azon elve mellett is, hogy sohasem lenne hajlandó lefeküdni egy rendezővel, csak hogy megkaphasson egy szerepet.

Élete kisiklásáról is őszintén mesélt. 1995-ben egy motorbalesetben elhunyt imádott bátyja. A színésznő magát okolta miatta, mivel ő ajándékozta a férfinak a motort. Az önvád miatt az alkoholhoz nyúlt, mint mondta, a napok elmosódtak benne, és nem akart tudomást venni a valóságról. Egy barátja beszélte rá, hogy menjen el vele motorozni, ez pedig felszabadítóan hatott rá.

- Sokat motoroztunk együtt Lance-szel, a bátyámmal, ez csak a kettőnké volt. Amikor meghalt, rá sem bírtam nézni a motorra. Egy nap azonban visszaültem, és olyan volt számomra, mint a gyógyszer. Újra közel éreztem magamhoz a bátyámat - mesélte.

Újévi fogadalmat tett akkor, hogy soha többé nem hibáztatja magát, és felhagy a káros szenvedélyeivel is. Azóta a karrierje is száguld, saját talkshow-ja van, amelyért százezrek rajonganak még a Facebookon is.

Ezt is szeretjük