Friss! Plácido Domingo vastagbélrákban szenved
Túl van a műtéten
Plácido Domingóról a napokban kiderült, rákban szenved. Az operaénekest azonnal megműtötték.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb hírek szerint vastagbélrákkal műtötték Plácido Domingo spanyol származású tenort, adta hírül a sztár szóvivője. A 69 éves hírességet a múlt héten operálták a New York-i Mount Sinai Hospital falai közt, és hétfőn engedték ki, hogy otthon lábadozhasson.

Nancy Seltzer azt is tudatta a sajtó képviselőivel, hogy az énekes vastagbelében találták a daganatot, de szerencsére sikerült lokalizálni a kóros sejteket. Végül laparoszkópos műtéttel távolították el a rákos sejteket, melynek során csak egy apró vágást kellett ejteni a hasfalon.

Idejében felfedezték

Bár a műtét jól sikerült, Domingónak orvosai hat hét pihenést javasoltak. Ha minden a tervek szerint megy, akkor a világhírű tenor április 16-án tér vissza közönsége elé a Milánói Scalában tartandó Simon Boccanegra című Verdi-operában.

- Hogy Plácido Domingo pontosan mikor lép fel majd, az a gyógyulás mértékének függvénye - nyomatékosította a szóvivő.

Élete a zene

Amellett, hogy énekel és vezényel, Domingo egyaránt ellátja a Los Angeles-i Opera, valamint a washingtoni Nemzeti Opera igazgatói feladatait. Mindezekkel most egy időre fel kell hagynia, hogy a felépülése zökkenőmentes legyen.

A híresség egyébként először a múlt hónapban panaszkodott hasi fájdalmakra, miután február 13-án és 14-én fellépett Tokióban. Végül New Yorkban felkereste orvosát, aki felfedezte a rákos elváltozást, így műtétet javasolt.

Plácido Domingót, aki a Három Tenor formáció tagjaként vált népszerűvé, nemcsak az operarajongók körében José Carreras és Luciano Pavarotti mellett, napjainkban a világ egyik leghíresebb tenorjának tartják, karrierje során mintegy 130 különféle szerepet elénekelt.

Jelenleg második feleségével, Marta Ornelasszal él, aki opera-énekesnői karrierjét adta fel a családért. Két fiuk született, de Domingónak van egy harmadik fia is előző házasságából.

Ezt is szeretjük