Rákban elhunyt a népszerű sorozatszínész, Peter Dennis
A Hollywoodban élő sztár már régóta küszködött a betegséggel, ám szervezete végül feladta a harcot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. április 18-án, Los Angeles-i otthonában, 75 éves korában, rákban elhunyt Peter Dennis brit színész, ám halálának híre csak a napokban jutott el a médiához.

Sokan kedvelték

Az 1933-as születésű férfi viszonylag későn, 29 éves korában került először kapcsolatba színészettel, akkor még csak nézőként.

De annyira lenyűgözte az előadás, amit látott, hogy rögtön beadta felmondását – személyi asszisztensként dolgozott egy neves cégnél -, és beiratkozott a híres londoni Royal Academy of Dramatic Art színészképzőbe.

Imádta a színészetet

1965-ben végezte el az iskolát, ezután több színháznál is megfordult, majd a tévében kötött ki. Többek között a hatvanas évek brit sikersorozata, a The Avengers egyik epizódjában is felbukkant. 

1976-ban, Micimackó ötvenedik évfordulóján indult útnak a Bother! The Brain of Pooh című egyszemélyes improvizatív sorozata, melynek keretén belül A.A. Milne kedvenc hőseinek, köztük természetesen Micimackó legbájosabb történeteivel szórakoztatta utánozhatatlan módon a publikumot.

Élete során több, mint száz előadást tartott, és, mint bevallotta, sosem tudta az elején, miként tölti majd ki a rendelkezésére álló kilencven percet.

1991-ben költözött Los Angelesbe, hogy tengerentúli karrierjét is elősegítse.

Az elmúlt években számos ismert sorozatban megfordult, az Aliastól kezdve a Jóbarátokon át a Seinfeldig, de hangja hallható volt a 2001-es Shrek animációban is. Legutóbb pedig az április elején adásba került Vészhelyzet utolsó részében is jutott neki egy parányi szerep.

Peter Dennist felesége, Diane, valamint testvérei gyászolják.
Ezt is szeretjük