Őrülten szexi pasivá lett Paul Bettany, a Lovagregény sztárja
Paul Bettany, Jennifer Connelly férje élete első akciófilmjében, a Légióban igyekezett a legjobb formáját hozni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár lehet bőven kritizálni az amerikai filmgyártást, egyvalamihez mégis nagyon értenek Hollywoodban - mégpedig ahhoz, hogyan hozzák ki testileg is a legjobbat a színészekből.

Hihetetlen átalakulásoknak lehettek már szemtanúi a filmrajongók, a csontvázzá fogyástól a dundivá hízásig, de arra is sok példa akadt, hogy egy alapból nyeszlett pasiból fél év alatt kockás hasú szívtipróvá vált. Mint az angol Paul Bettany, aki élete első igazi akciófilmjének, a Légió című látványos fantasynek a kedvéért pakolta magára az izomkötegeket.

Komolyan veszi a munkát

A 38 éves színész 2001-ben robbant be a Lovagregénnyel: a Heath Ledger főszereplésével készült moziban ő alakította a retorikus képességekkel megáldott nincstelen költőt, Chaucert - állítólag a karaktert kifejezetten neki írták. Ám a kalandfilmben megismert Bettany egyáltalán nem ugyanaz, aki most a Légióban Gábriel arkangyalként harcol. Legalábbis külsőleg.

Már a filmplakáton is látható, micsoda elképesztő átalakuláson ment át a színész a szerep kedvéért. Állítása szerint napi két órát töltött el az edzőteremben fél éven keresztül, hogy ilyen káprázatosan nézzen ki. Amióta azonban véget ért a forgatás, nem nagyon izgatják az izmai.

- Nem vagyok valami nagy rajongója az edzőterembe járásnak, de a munkát nagyon komolyan veszem. Viszont annyit mondhatok, attól a pillanattól kezdve, hogy leforgattuk az utolsó jeleneteket is, a hasam már nem volt olyan többé, mint amilyennek a filmen látszik. Bevallom, azóta rendszeresen sajttal tömöm magam, és nem szégyellem leöblíteni egy kis sörrel - mesélte.

Hősnek érezte magát

Ugyanakkor azt is elárulta, rendkívüli módon élvezte a munkálatokat - úgy érezte magát, mintha gyerekkori álma vált volna valóra azzal, hogy amúgy Clint Eastwood módjára lövöldözhette a rosszfiúkat. Még két fiát, a 12 éves Kait és a hatéves Stellant is elvitte a forgatásra, hogy megmutassa, milyen kemény is tud lenni, ha éppen azt kívánja tőle a szerep.

Talán kevesen tudják, de a színész 2003 óta Jennifer Connelly férje, még az Egy csodálatos elme forgatásán jöttek össze, ahol Connelly alakította Russell Crowe karakterének a feleségét, Bettany pedig a képzeletbeli szobatársát.

A Légiót egyébként március 18. óta a magyar mozik is játsszák, a főbb szerepekben Paul Bettany mellett Kevin Durand, Willa Holland és Dennis Quaid látható.
Ezt is szeretjük