Hosszú rákbetegség után elhunyt Patrick Swayze
Szomorú fotók
A népszerű színész emberfeletti erővel harcolt a rákkal, szervezete azonban végül feladta a küzdelmet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szomorú halálhír rázta meg a világot: 57 éves korában, 2009. szeptember 15-én hosszú betegség után elhunyt Patrick Swayze, népszerű amerikai színész.


1952-ben született Houstonban, mozgáskultúráját pedig már egészen fiatalon fejlesztette, jégkorcsolyázott és klasszikus balettot tanult.

A színészettel is ebben az időben kezdett el foglalkozni, de a vásznon csak a hetvenes évek végén tűnt fel. Legemlékezetesebb alakításait a Dirty Dancing – Piszkos táncban és a Ghostban láthattuk, kései munkái közül pedig a Donnie Darko valódi énjét titkoló pedofiljának megtestesítése emelkedik ki.

Egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet

2008 januárjának végén derült ki, hogy Swayze hasnyálmirigyrákban szenved. Bár ez a rákos megbetegedések egyik legkegyetlenebb fajtája, márciusban Swayze megdöbbentő felépüléséről számoltak be a lapok.

Az akkori hírek szerint a színész szervezete jól reagált a kemoterápiára, de hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését, májusban eltávolították gyomra egy részét.

Swayze ugyanebben a hónapban újraírta végrendeletét, amiben minden vagyonát feleségére hagyta. A nyár folyamán még úgy tűnt, hogy a kemoterápia sikeres lehet - a sztár elhúzódó betegsége ellenére egészen megnyugtató állapotban jelent meg előbb egy kosárlabdameccsen, majd a Los Angeles-i repülőtéren.

Év végén mégis arról számolt be egy bennfentes, hogy a rák átterjedt az 56 éves színész májára. Akkor sajnos már sejteni lehetett, hogy ezúttal tényleg csak hetei vannak hátra.

Patrick Swayze-t felesége, Lisa Niemi gyászolja, akivel több mint harminc évet élt boldog házasságban.

Ezt is szeretjük