Hosszú rákbetegség után elhunyt Patrick Swayze

Szomorú fotók

A népszerű színész emberfeletti erővel harcolt a rákkal, szervezete azonban végül feladta a küzdelmet.

Szomorú halálhír rázta meg a világot: 57 éves korában, 2009. szeptember 15-én hosszú betegség után elhunyt Patrick Swayze, népszerű amerikai színész.


1952-ben született Houstonban, mozgáskultúráját pedig már egészen fiatalon fejlesztette, jégkorcsolyázott és klasszikus balettot tanult.

A színészettel is ebben az időben kezdett el foglalkozni, de a vásznon csak a hetvenes évek végén tűnt fel. Legemlékezetesebb alakításait a Dirty Dancing – Piszkos táncban és a Ghostban láthattuk, kései munkái közül pedig a Donnie Darko valódi énjét titkoló pedofiljának megtestesítése emelkedik ki.

Egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet

2008 januárjának végén derült ki, hogy Swayze hasnyálmirigyrákban szenved. Bár ez a rákos megbetegedések egyik legkegyetlenebb fajtája, márciusban Swayze megdöbbentő felépüléséről számoltak be a lapok.

Az akkori hírek szerint a színész szervezete jól reagált a kemoterápiára, de hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését, májusban eltávolították gyomra egy részét.

Swayze ugyanebben a hónapban újraírta végrendeletét, amiben minden vagyonát feleségére hagyta. A nyár folyamán még úgy tűnt, hogy a kemoterápia sikeres lehet - a sztár elhúzódó betegsége ellenére egészen megnyugtató állapotban jelent meg előbb egy kosárlabdameccsen, majd a Los Angeles-i repülőtéren.

Év végén mégis arról számolt be egy bennfentes, hogy a rák átterjedt az 56 éves színész májára. Akkor sajnos már sejteni lehetett, hogy ezúttal tényleg csak hetei vannak hátra.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Patrick Swayze-t felesége, Lisa Niemi gyászolja, akivel több mint harminc évet élt boldog házasságban.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük