Torokszorító! Patrick Swayze a halál árnyékában

A nyolcvanas évek sztárja több mint egy éve küzd a rákkal, de orvosai szerint már nincs sok ideje hátra.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Patrick Swayze 1952. augusztus 18-án született a Texas államban található Houstonban. Anyja táncművész és koreográfus volt, apja pedig gépész. A fiatal Swayze 20 éves koráig a Houston közelében található Oak Forestben tengette mindennapjait, és már egészen fiatalon megmutatkoztak nála különleges művészi és atletikus képességei. 


Kamaszkorában kezdett el többek között gimnasztikázni, jégkorcsolyázni, klasszikus balettozni és iskolai színdarabokban fellépni.

1972-ben New Yorkba költözött, hogy két neves balettiskolában fejezze be tánctanulmányait. Színházi pályafutása a hetvenes évek második felében kezdődött, első komolyabb filmes szerepét pedig 1983-ban kapta A kívülállók című drámában, amiben Tom Cruise, Matt Dillon és Tom Waits is látható.

Háromszor jelölték Golden Globe-ra

Néhány kevésbé emlékezetes alakítást leszámítva az áttörést az évtized második felében a Dirty Dancing – Piszkos tánc hozta meg számára, majd az 1990-es Ghosttal már igazi szupersztár lett belőle. Ezekért és az 1996-os Wong Foo, kösz mindent! - Julie Newmar című vígjátékért is jelölték Golden Globe-ra, de sajnos egyik alkalommal sem kapta meg a rangos elismerést.

A kilencvenes években karrierje leszállóágba került, az ezredforduló után pedig a különleges Donnie Darkóban mutatta meg kivételes színészi tehetségének oroszlánkörmeit utoljára, amiben egy titokban pedofil szónokot alakított. Hiába a legendás szerepek és a karizmatikus egyéniség, Hollywood nem nagyon halmozta el igényes munkákkal, pedig simán megérdemelte volna.

Felesége jobban-rosszban kitart mellette

De boldog és kiegyensúlyozott magánélete biztosan megvigasztalta valamelyest, hiszen feleségével immáron mintegy 35 éve élnek boldog házasságban. Lisa Niemivel 16 éves korában, 1970-ben ismerkedett meg, anyja tanította ugyanis táncolni a fiatal lányt. 1975-ben házasodtak össze, és élete szerelme egyetlen pillanatra sem hagyta cserben.

15 sztár a Ló jegyében

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tavaly januárban érkeztek a megrendítő hírek Swayze egészségügyi állapotáról, akinél hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. 2008 márciusában mégis arról számoltak be orvosai, hogy a színész szervezete meglepően jól reagált az erős kemoterápiára. Májusban úgy látszott, hogy a helyzet megint rosszra fordult, a sebészeknek ugyanis el kellett távolítaniuk a sztár gyomrának egy részét.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Júliusban pedig már olyan aggasztónak találták állapotát, hogy csak heteket jósoltak neki. Swayze emberfeletti erővel küzd azóta is a halálos kórral, ám legutóbb már teljesen kopaszon és csontsoványan kapták lencsevégre a lesifotósok. Orvosai szerint sajnos már nincs sok ideje hátra.

Ezt is szeretjük