Olivia de Havilland és színésznő húga gyűlölték egymást: ezért rivalizáltak egymással
Kapcsolatuk gyermekkori civódásnak indult, de életre szóló testvérviszály lett belőle.

olivia-de-havillant-joel-fontaine
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még a legszorosabb testvérek közt is előfordulnak olykor viták. Van, aki a gyermekkorral együtt kinövi ezt a hajlamot, míg mások egy életen át versengenek bátyjukkal vagy nővérükkel.

Olivia de Havilland és húga, Joan Fontaine esetében az ellenségeskedés életük végéig tartott. Bár Hollywoodban a színésznők csak álmodnak a pálya csúcsát szimbolizáló Oscar-díjról, a filmtörténelemben példátlan módon ők mindketten megszerezték az aranyszobrot. Ám ahelyett, hogy támogatták volna a másikat karrierjük során, folyamatosan viszálykodtak.

Olivia de Havilland és Joan Fontaine kapcsolata

A testvérháború kislány korukban kezdődött, nem jöttek ki jól egymással, veszekedéseik gyakran pofozkodássá és hajtépéssé fajultak. Ezt csak súlyosbította annak ténye, hogy édesanyjuknak Olivia volt a kedvence, ezt éreztette is kisebbik lányával, akiben emiatt nyugtalanító gondolatok ébredtek. 

olivia de havilland joan fontaine
Fotó: Silver Screen Collection / Getty Images Hungary

A Life magazin szerint kilencévesen Joan a fejébe vette, hogy megöli nővérét, ha az még egyszer arcon csapja őt. Bár pár évvel később már nem veszélyeztették egymás testi épségét, kapcsolatuk felnőttként sem lett jobb.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az, hogy mindketten a szórakoztatóiparban helyezkedtek el, elmélyítette az ellentéteiket: az 1942-es Oscar-díj-átadón erről az egész világ szeme láttára tettek tanúbizonyságot.

Mindkettőjüket jelölték abban az évben a legjobb női főszereplő kategóriában, míg Fontaine a Gyanakvó szerelem című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a jelölést, nővére a Hold Back The Dawn drámában játszott emlékezeteset. 

joan fontaine olivia de havilland
Fotó: Getty Images Hungary

Végül a díj a fiatalabb testvérhez vándorolt, aki nem túl elegáns módon figyelmen kívül hagyta nővérét, amikor az kezet nyújtott neki. Tette nem maradt megtorlatlanul, öt évvel később, amikor Olivia de Havillandnak ítélték a díjat, ő is ignorálta húga gratulációját. 

Freddie Mercury ritkán látott húga

A 67 esztendős Kashmira Cooke, leánykori nevén Kashmira Bulsara mindig is jó viszonyt ápolt testvérével. Az elképesztően gyönyörű nő a mai napig ápolja hat évvel idősebb bátyja emlékét, szívesen részt vesz a megemlékezéseken, ám a reflektorfényt kerüli. Képes összeállításunkban megnézheted Freddie Mercury húgát. 

Ezt is szeretjük