Nick Vujicic 11 éve tartó, boldog házassága titkáról mesélt: exkluzív interjút adott a Feminának

Nick Vujicic exkluzív interjút adott a Feminának.

Nick Vujicic-interjú
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nick Vujicic immár negyedik alkalommal látogatott el hazánkba, hogy előadást tartson a Papp László Budapest Sportarénában március 11-én és március 13-án is. Mindkét eseményre óriási volt az érdeklődés, ami nem meglepő, hiszen a karok és lábak nélkül született prédikátor őszinte és humoros stílusa sokak szívébe belopta magát az elmúlt években. Idén is az Ez az a nap! és a Nem Adom Fel Alapítvány csapatának köszönhetően érkezett Magyarországra.

A Feminának is lehetősége volt, hogy részt vegyen a hétfői eseményen, amit diákoknak szervezett meg a Nem Adom Fel Alapítvány. Az előadás témája az iskolai zaklatás köré épült, amelyet a magyar tizenévesek csaknem 85 százaléka legalább egyszer már megtapasztalt. Nick Vujicic számára sem idegen ez a jelenség, gyerekkorában őt is szekálták a társai a külseje miatt. Megküzdött a depresszióval, majdnem véget vetett az életének, de ez a szülei iránt érzett szeretetéből fakadóan kísérlet maradt. A gyerekeket arra kérte, ne bántsák egymást, helyette válasszák a kedvességet, figyeljenek a másikra, emellett megerősítette bennük, hogy higgyenek magukban, az álmaikban, tegyenek a céljaikért, és soha ne adják fel. Mielőtt Vujicic a színpadon adott volna elő, exkluzív interjút adott a Feminának.

Nick Vujicic interjút adott nekünk

- Mikor jöttél rá, hogy az emberek segítése és a reményadás a te életfeladatod?

- 17 éves koromban történt, amikor az iskolámban a takarító azt mondta nekem: "Te a világot fogod járni, hogy a történetedről mesélj." Erre azt válaszoltam neki: "Maga megőrült, nincs is történetem." Ezután így reagált: "Ó, dehogynem!" Végül ő volt az, aki az iskolában megszervezte azt, hogy a diákok előtt beszéljek, miután ez megtörtént, többen elkezdtek sírni a meghatódottságtól. 

Nick Vujicic március 11-én és március 13-án is a Papp László Budapest Sportarénában tartott előadást.
Nick Vujicic március 11-én és március 13-án is a Papp László Budapest Sportarénában tartott előadást.
Fotó: Mónus Márton / MTI

- Akkoriban gondolkodtam azon, hogy vajon mi lesz a munkám majd. Soha eszembe sem jutott, hogy prédikátor legyek, igazából a befektetés és a pénzügy érdekelt. Ennek ellenére nagyon élveztem, hogy beszélhettem az emberek előtt. Két évvel később, a 12. előadásomon egy lány odajött, és így szólt hozzám: "Köszönöm! Még soha senki nem mondta azt nekem, hogy szeret, és soha senkitől nem hallottam, hogy úgy vagyok szép, ahogy vagyok." Na, akkor jött a felismerés, hogy én erre születtem. Ennek már 21 éve.

- Miért tartod fontosnak, hogy a fiatalabbakat is megszólítsd?

- Úgy gondolom, hogy a szekálás, a bántalmazás végigkísér az egész életünkben, de legintenzívebben a tizenéves korra jellemző. Sajnos nem mindenki él egészséges, szép családban, ahol mindent megbeszélnek a gyerekek a szüleikkel, ezért szeretném őket segíteni és bátorítani. Beszélünk nagy igazságokról, a szeretetről, arról, hogy soha ne adják fel. Szeretném az elméjüket és a szívüket is megszólítani, hogy jobb döntéseket hozhassanak, és kezdjenek el pozitív módon gondolkodni önmagukról.

A legnagyobb veszélyforrásnak a social mEdiát tartom.

- A most felnövőben lévő nemzedékek függői a közösségi oldalaknak, ami elég sajnálatos, mert szerintem ezeknek a platformoknak több a negatív, mint a pozitív hozadéka.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- Tudom, hogy van négy gyermeked. Hozzájuk is mindig ilyen pozitívan beszélsz, és azt tanítod nekik, hogy szeressék és fogadják el saját magukat?

- Igen, azt gyakorlom, amit prédikálok. Mindennap elmondom nekik, hogy gyönyörűek. Azt tanítom nekik, hogy Isten és Jézus Krisztus áll a reménységünk központjában, és ebből gyökeredzik ki minden más.

- A házasságodra terelve a szót: tudom, hogy a feleségeddel, Kanae Miyaharával 2010 óta alkottok egy párt, és 2012 óta pedig már házasságban éltek. Mi a titkotok?

- Az egyik dolog, amit máig rendszeresen megteszünk, hogy elmegyünk együtt ebédelni, ez a mi randink, ahol minőségi időt töltünk együtt. Havonta egyszer megkérdezzük a másiktól az alábbi három dolgot: "Van-e valami, amit nem teszek, de szeretnéd, ha azt megtenném? Van-e valami, amit csinálok, de szeretnéd, ha abbahagynám? Mi az, amit jól csinálok, és szeretnéd, ha folytatnám?"

- Ha őszintén tudunk beszélgetni ilyesmiről, és valóban szeretjük egymást, akkor ez kétirányú utca, de mit is értek ezalatt? Azt, hogy mindkettőnknek szerepe van abban, hogy a házasságunk jobb legyen. Csak így tudunk együtt fejlődni és egyre erősebbé válni. 

Ő nem csupán a feleségem, hanem a legjobb barátom is.

- Amikor a texasi otthonotokban együtt vagytok, és nincs semmi munkád, mivel szoktátok elütni az időt?

- Szeretünk kimenni a tóhoz, beülünk a csónakba, amelynek a végére kötünk egy felfújható gumimatracot. Arra rámásznak a gyerekek, míg én a csónakot vezetem, és húzom őket magam után a vízen. Imádunk horgászni, úszni. Sokat társasjátékozunk, vagy csak összebújunk. Szeretünk filmet nézni, de manapság elég nehéz jó alkotást találni. Próbálok egyenként is a gyerekeimmel időt tölteni, mert mindnyájuk egy külön egyéniség, és egymástól eltérő a szeretetnyelvük. Igyekszem megtalálni annak módját, hogy be tudják fogadni a szeretetemet, és megerősíteni őket abban, hogy törődöm velük

- Ha csak egy tanácsot adhatnál az embereknek, akkor mi lenne az?

- Ne add fel a hited Istennel kapcsolatban, mert ő létezik, szeret téged, és terve van veled. Mindig csak egy dologra összpontosíts, adj hálát azért, amid van, legyél bátor, és álmodj nagyot! 

Andrea Bocelli felesége

Andrea Bocelli felesége barna hajú szépség, akivel együtt tökéletes párost alkotnak. Egyetértesz velünk?

Andrea Bocelli 21 éve bolondul fiatalabb feleségéért: Veronica ilyen csinos nő

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover- és ajánlóképek: MTI/Mónus Márton

Ezt is szeretjük