Nena volt a 99 Luftballons énekesnője: 60 évesen bomba formában van
Nena éveket letagadhatna a korából.

nena-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '80-as években számos énekesnő robbant be a köztudatba egy-egy slágerével, Németország egyik népszerű előadója, Nena is meghódította a világot, 99 Luftballons című száma a mai napig örökzöldnek számít. 1983-ban jelent meg a szám, akkoriban még nagyon fiatal volt, csupán 23 éves.

Nena még most is fantasztikusan néz ki 

Mindig is művészléleknek tartotta magát, erről az SHZ.de német oldalnak mesélt, kicsi korától kezdve balerinának vagy énekesnőnek készült, végül az utóbbi jött össze. A zene szeretete is elég hamar kialakult, pár évesen már a zongora billentyűin gyakorolt. Nem fejezte be iskolai tanulmányait, sőt, nem bírta az oktatási rendszert, szerinte a tanárai nem voltak elég inspiráló hatással rá, inkább a maga útját kereste, a 11. osztály után hagyta ott az oktatási intézményt, mert úgy érezte, hogy valami kreatív dologra hivatott.

A '70-es évek végén csatlakozott a The Stripes bandához, de az átütő sikerre három évet kellett várnia, akkor már a neve alatt futó zenekarral működött együtt. Utóbbi csapatával hat albumot adtak ki a '80-as években, nagyon népszerűek voltak, 1989-ben egyedül folytatta, azóta 12 lemezt jelentetett meg. A legutolsó 2015-ben Old School címen került a boltok polcaira. Legutóbbi kislemezét, a Lichtet idén adta ki.

Az énekesnő márciusban lett hatvanéves, ám a friss fotóit elnézve ezt nem egyszerű elhinni. Inkább egy negyvenes évei végén lévő nőnek tippeltük volna. A színpadon ugyanolyan energikus, mint a karrierje legelején. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen kirobbanó formában van Nena.

Ezt is szeretjük