36 év házasság után csak úgy otthagyja a feleségét! Váratlan bejelentést tett Neil Young
Nem árulta el a döntése okát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

36 év házasság után beadta a válópert Neil Young, arról azonban nem számolt be a Rolling Stone, mi lehet a szakítás oka.

A 68 éves rocklegenda és 61 éves felesége, Pegi Young nemcsak az életben alkotott egy párt, de a színpadon is, az asszony ugyanis háttérénekesként dolgozott a zenésszel, valamint több számát is ő ihlette - közülük talán az Unknown Legend a leghíresebb, amelyben a találkozásukat örökítette meg Young.

Pegi pincérnőként dolgozott a Young-ranch közelében, úgy ismerkedtek meg 1978-ban, és még abban az évben meg is házasodtak. Együtt alapították a Bridge School nevű iskolát, melyben beszéd- és mozgásproblémás gyerekek járnak - az ő egyik gyerekük is Little-kórban - cerebrális parézis - szenved. A nő több egyéb jótékonysági programban is részt vett, valamint környezetvédő szervezetben is tisztséget tölt be.

Neil Young többszörös Grammy-díjas, valamint 1994-ben Oscar-díjra jelölték a Philadelphia című számáért, mely az azonos című film egyik betétdala volt. A díjat végül nem ő, hanem Bruce Springsteen vitte el a Streets of Philadelphia számmal. 

Ezt is szeretjük