Nem baleset volt Natalie Wood halála - Férjét gyanúsítják a meggyilkolásával

Újabb bizonyítékok merültek fel a színésznő rejtélyes halála ügyében.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Natalie Wood rejtélyes halálának ügyét már csaknem negyven éve vizsgálják a hatóságok: 1981. november 29-én lett baleset áldozata a háromszoros Oscar-jelölt színésznő.

Mégsem baleset volt a halála

Natalie és férje, Robert Wagner közös barátjuk, Christopher Walken társaságában hajózott ki a Kaliforniai-öbölbe azon a végzetes napon, a színésznő holttestét pedig egy nappal később találták meg a vízben. Az ügy számos kérdést felvet, ugyanis Natalie betegesen félt a víztől: szörnyen tengeribeteg volt, és úszni sem tudott, ezért nem szívesen szállt hajóra. Ennek fényében pláne rejtély, hogy aznap miért adta be a derekát.

A színésznőt egyébként többször hírbe hozták Christopher Walkennel, akivel a közös filmjük, az Agyhalál forgatásán melegedtek össze, bár a viszonyt mindketten tagadták. Még Natalie testvére, Lana is cáfolta a vádakat az életrajzi könyvében, de azt nem tagadta, hogy erős volt a kémia kettejük között.

Robert Wagner azt állítja, hogy a végzetes november 29-e délutánján látta utoljára a feleségét - eléggé összeszólalkoztak, ezért Natalie levonult a kabinjába duzzogni. Mikor később a férje utánament, hogy lerendezzék a konfliktusukat, a sztár nyom nélkül eltűnt, Wagner csak a hűlt helyét találta.

Natalie nővére, Lana nem nyugodott bele ilyen könnyen a nővére halálába: a kezdetektől fogva gyanús volt neki, hogy éppen így lelte halálát a víztől betegesen rettegő Natalie. Kérte a halottkémet, hogy vizsgálja meg a színésznő testét, ahol a fulladásra utaló nyomok mellett olyan sérüléseket is talált, ami arra enged következtetni, hogy a sztár dulakodott valakivel, mielőtt bezuhant volna a tengerbe.

Akkor a rendőrség nem foglalkozott ezzel: Robert Wagner tagadta a vádakat, ők pedig két év után úgy döntöttek, hogy bizonyítékok hiányában felesleges tovább vizsgálódniuk, és lezárták az ügyet. 2011-ben nyitották meg újra Natalie Wood aktáját a család kérésére, egy évvel később pedig a halál okát véletlen fulladásról fulladás és egyéb, meghatározhatatlan tényezőkre módosították.

Most azonban úgy tűnik, hogy a Los Angeles-i rendőrség nyomozója, John Corina hadnagy megtalálta a valódi gyilkost: szerinte egyértelmű, hogy a férje végzett Natalie Wooddal.

- Hat éve vizsgálom az ügyet, és elmondhatom, hogy Robert Wagner az első számú gyanúsítottam. Folyamatosan változtat a sztorin, az események nem passzolnak egymáshoz időrendileg, ráadásul mióta újranyitottuk az ügyet, egyáltalán nem hajlandó együttműködni a rendőréggel - nyilatkozta.

Most kiadásra került egy százoldalas kiadvány is - ami a Natalie Wood élete és rejtélyes halála - Mi okozta az ikonikus színésznő halálát? címet kapta -, melyben a sztár halálának körülményeit taglalják. A különkiadásban is szétszedték Wagner sztoriját, és ők is arra jutottak, hogy valószínűbb, hogy a színész kilökte a feleségét a fedélzetről, minthogy Natalie egy puszta véletlennek köszönhetően zuhant volna a mélybe.

Pedig hatalmas szerelem volt az övék

Natalie Wood első pillantásra beleszeretett leendő férjébe, édesanyjának meg is mondta, hogy ha törik, ha szakad, ő hozzámegy a színészhez, akit 14 évesen szemelt ki magának.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük