Így néz ki most az A-ha együttes énekese, Morten Harket

Bár a nyolcvanas években voltak a csúcson, még mindig együtt a híres norvég popcsapat.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg kevés olyan norvég származású dolog van, aminek írek Magyarországra is eljutott a norvég mintás pulcsin kívül. Kétségtelenül mindmáig az egyik legjobban ismert exporttermék a popzenével érkezett, valamikor a nyolcvanas évek elején.


A Morten Harket, Paul Waatkaar és Magne Furuholmen által 1982-ben alapított a-ha triónak – állítólag így, kisbetűvel - is el kellett hagynia hűvös hazáját az esős London kedvéért, mivel csak ott tudtak igazán megfelelő körülményeket biztosítani a fejlődéshez.

John Ratcliff menedzser szárnyai alatt bontakozott ki igazán az együttes hangzása, bár első kislemezük, a Take On Me, csupán harmadszori kiadásra lett igazán sláger. Akkor viszont akkorát szólt, hogy tízmillió példányt adtak el belőle világszerte.

Igazi norvég macsó

Ennek kapcsán egydalos bandaként is szokták emlegetni a fiúkat, ám a helyzet az, hogy Nagy-Britanniában például a The Sun Is Always Shine On Tv még nagyobb népszerűségre tett szert, mint az első daluk.

Ám akárhogy is, néhány rossz húzás és az 1993-as Memorial Beach album kudarca után a csapat háttérbe vonult egy időre. Harket, az énekes 1998-ban lépett fel ismét a fiúkkal egy béke Nobel-díj koncerten, és szép lassan ismét visszatértek a zenei életbe.

Az elmúlt évek zenészhalottai

Nézegess képeket!

Elolvasom

Azóta további három albumot és több válogatáslemezt adtak ki, a legújabb korong előreláthatóan 2009 elején kerül a boltokba.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A 49 éves Morten Harketnek igazi gyerekgyáros: három gyerkőce született ex-feleségétől, akivel tíz éve váltak el útjaik. Emellett szintén már csak volt barátnője egy kislánnyal ajándékozta meg 2003-ban, idén szeptemberben pedig sorrendben ötödik utódja látott napvilágot jelenlegi kedvesétől, és egyben személyi asszisztensétől.

Ezt is szeretjük