40 év után végre bevallotta! A férfiakhoz vonzódik a népszerű énekes
40 év után először beszélt másságáról Morrissey.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit rocktörténelem egyik legnagyobb legendája, Morrissey végre beismerte, hogy a saját neméhez vonzódik.

Lassan 40 éve van a pályán, de eddig senkinek sem sikerült kihúzni belőle semmit a magánéletéről, ám mindez most megváltozott.

Nem számít a neme

Az énekes új, önéletrajzi könyvében egy egész fejezetet szentelt egy Jake Walters nevű férfinak, akivel romantikus - és szexuális - viszonyban volt éveken keresztül.

Legújabb interjújában már azt mondta, ő nem homoszexuális, hanem humanszexuális, tehát mindegy neki, hogy milyen nemű a másik ember, a lényét magát szereti.

Az önéletrajzában megemlítette, hogy a harmincas évei közepén járt, amikor az első komoly kapcsolata volt, és nem mással, mint egy férfival.

- Amikor találkoztam Jake-kel, először történt meg velem, hogy az örökös én mi-vé változott, és valakihez komolyan tartozni akartam. Nem kerestük mások társaságát, mert éppen elég voltunk egymásnak - mint a forgószél, olyan volt a kapcsolatunk. Próbálgattuk egymás tűréshatárát, sokat ordítottunk és sírtunk, de egymás közelsége mindenért kárpótolt minket - mesélte.

Közfelháborodást váltott ki

Egy 1986-os Rolling Stone-interjúban elmondta, a dalszövegeiben direkt félreérthetők a nemek, mert így akarja felszabadítani a hallgatók képzeletét is, hogy ne csak férfiakban és nőkben gondolkodjanak, hanem inkább nemtelen emberekben.

Morrissey 2011-ben írta meg a memoárját, majd több patinás könyvkiadóval is tárgyalt, és végül a Penguinnel egyezett meg. Sajtóértesülések szerint Moz határozott feltétele volt, hogy a kötet a klasszikusok sorozatában kapjon helyet, ami példa nélküli húzás, fel is hördült rajta a brit könyvszakma.

A BBC által a második legnagyobb élő brit ikonnak választott Morrissey önéletírása persze megosztott a kritikusokat: a Daily Telegraph zenekritikusa szerint az Autobiography a "legjobban megírt zenészönéletrajz Bob Dylan Krónikákja óta", míg az Independent irodalmi szerkesztőjét lefárasztotta a szerző "zsibongó nárcizmusa" és "gyerekes panaszáradata".

Ezt is szeretjük